Левски подари фантастична победа над ПАОК на "синя" България

OFFNews 21 юли 2022 в 22:27 2425 0

Левски

Снимка Официален сайт на Левски

Левски

Феновете на Левски си припомниха великите европейски вечери при успеха на любимците с 2:0 над гръцкия вицешампион ПАОК в първи мач от втория квалификационен кръг на футболния турнир Лига на конференциите. Двубоят се изигра при фантастична атмосфера на "Георги Аспарухов", като феновете не спряха да подкрепят своите любимци, които им се отплатиха с хубава победа.

Левски започна много силно мача и поведе още в 40-ата секунда, а това се случи със съдействието от бивш играч на "сините". Николай Михайлов изрита топката от собственото си наказателно поле и централният защитник Янис Каргас опита да я избие, но вместо това изведе Уелтън сам срещу вратаря. Бразилецът прехвърли дебютанта Доминик Котарски и Левски поведе с 1:0.

"Сините" вкараха втори гол в 19-ата минута и той тръгна от Уелтън. Бразилецът се върна в защита и отне топката от голямата звезда на гостите Андрия Живкович, след което дриблира покрай друг халф на ПАОК и подаде наляво към Георги Миланов. Той пробяга дистанцията от центъра до наказателното поле и подаде пас по земя към Билал Бари, който засече топката около бялата точка и не остави шанс за реакция на Котарски.

Левски можеше да вкара още голове, но "сините" направиха и пропуски. Роналдо се озова в много добра позиция в наказателното поле, но си поведе дълго и ударът му от малък ъгъл попадна в тялото на Котарски. Филип Кръстев също отправи точен удар, но и той бе отразен от хърватския страж на ПАОК.

Левски създаде следващото си положение в 62-та минута, когато отново Уелтън отне топката от играч на гърците. Този път обаче той го направи в половината на ПАОК и пред наказателното поле, след което стреля бързо към далечния ъгъл, но неточно.

Гостите от Солун бяха по-активни в атака през второто полувреме, но така и не успяха да създадат чисто положение, отбивани във всеки опит от отбраната в синьо. Така Левски успя да задържи резултата и поведе с два гола преди реванша в Гърция след седем дни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови