Левски остава без победа от 22 октомври

OFFNews 12 ноември 2023 в 18:43 785 0

Левски

Снимка Официален сайт на Левски

Треньорът на Левски Николай Костов има върху какво да мисли

Левски и Ботев Пловдив завършиха наравно 1:1 на стадион "Георги Аспарухов" в София в мач от 17-ия кръг на българската футболна efbet Лига и запазиха местата си в класирането. "Сините" са шести с 28 точки и равенство с петия Арда, а "канарчетата" са десети с осем по-малко.

Левски вкара единствения гол през първото полувреме. В 18-ата минута българският национал Марин Петков центрира в наказателното поле и защитата на Ботев допусна сериозна грешка, оставяйки двама играчи на "сините" непокрити на 7-8 метра пред вратата. Цунами взе високата топка пред Роналдо и бе точен с глава за 1:0 в полза на домакините.

Роналдо пропусна друго положение за "сините", откъсвайки се срещу вратаря Хидайет Ханкич, а Ботев стигна до опасностите си предимно с далечни удари.

"Канарчетата" изравниха резултата в началото на второто полувреме. Бившият футболист на "сините" Ивелин Попов подаде в наказателното поле и Антоан Бароан отклони топката зад вратаря Пламен Андреев. Ситуацията бе разглеждана почти три минути от ВАР и в крайна сметка голът бе признат в 54-та. Скоро след това Ботев получи и дузпа за нарушение на влезлия секунди по-рано в игра Патрик-Габриел Галчев срещу Янис Карабельов, но Никола Попов я отмени след видеопреглед.

Ивелин Попов бе близо от гол за Ботев с далечен удар, но Пламен Андреев се намеси на време и спаси Левски. Десетина минути преди края пък Рикардиньо се измъкна от двама от "жълто-черните" и стреля, уцелвайки странична греда.

Последното положение бе за резервата Илиян Стефанов в добавеното време. Халфът на "сините" получи шанс да стреля в наказателното поле, но изпрати топката покрай лявата странична греда и така мачът завърши 1:1, а Левски остава без победа от 22 октомври насам.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!