Левски и Славия не се победиха в най-старото столично дерби

OFFNews 09 декември 2017 в 19:27 2117 0

Отборите на Левски и Славия не се победиха и завършиха 1:1 в поредното издание на най-старото столично дерби, което се изигра на националния стадион "Васил Левски".

"Сините" поведоха в резултата още в 17-ата минута чрез Серджиу Буш, но после проспаха по-голямата част от мача. В края на срещата Андреа Христов изравни и така материализира по-активната игра на "белите" през второто полувреме.

Преди гола на Христов в 82-ата минута, Славия можеше да отбележи още един гол, след като Галин Иванов се разходи сред синята защита и стреля със слабия си ляв крак, вместо да подаде на свой съотборникц

Футболистите на треньора Делио Роси ще зимуват на третото място с актив от 39 точки, с 5 по-малко от втория ЦСКА който утре приема Берое. Славия пък е 8-и с 24 пункта.

В другия мач от кръга днес Ботев победи Етър с 3:0 у дома и ще зимува на шесто място в Първа лига с 32 точки.

"Канарчетата" не оставиха съмнение в превъзходството си, докато гостите бяха излязоха примирени и се бореха само да ограничат щетите.

Головете за състава на Николай Киров реализираха Серкан Юсеин (7), Дуде Ндонгала (26) и Цветомир Панов (50). Главният съдия Ангел Ангелов пък изгони първо Серкан, а после и Иван Скерлев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!