Левски стопли сърцата на феновете с втора убедителна победа

OFFNews 02 декември 2017 в 19:32 2695 1

Отборът на Левски стопли сърцата на феновете си с втора резултатна победа в Първа лига. Тази вечер "сините" сразиха с 3:0 Пирин Благоевград на "Герена" и се утвърдиха в топ 3 във временното класиране, като събраха 38 точки.

Пирин е 11-и с 19. Головете на стадион "Георги Аспарухов" бяха дело на Роман Прохазка 20-ата минута от дузпа, Жуниор Мапуку в 48-ата и Васил Панайотов в 78-ата. "Орлетата" завършиха срещата с човек по-малко, след като Аймен Суда бе изгонен в 71-ата минута за два жълти картона.

Резултатът беше открит в 20-ата минута, когато реферът Валентин Железов изненада играчите и на двата отбора с решението си да отсъди дузпа в полза на "сините" за задържане на Холмар Ейолфсон от страна на Стилиян Николов в наказателното поле при изпълнение на корнер. Зад топката застана Роман Прохазка, който даде преднина на Левски.

Втората част започна отлично за Левски. Жуниор Мапуку получи топката около 35 метра от голлинията от Габриел Обертан. Вратарят на Пирин Благой Макенджиев напусна наказателното си поле, а конгоанецът с отличен прехвърлящ удар вкара за 2:0.

Резервата Васил Панайотов направи резултата класически, след като бе намерен отлично от Иван Горанов и с удар в левия ъгъл вкара за 3:0.

Така Левски постигна втори убедителен успех, след като само преди три дни разби с 4:0 Дунав (Русе).

"Жалка работа. Дори футболистите на Левски се засрамиха от тази дузпа. Как да вдигна духа на момчетата, след като така ни режат? Аз не съм магьосник. Нека да ни бият и с 5:0, но не по този начин", избухна треньорът на Пирин Милен Радуканов.

ЛЕВСКИ - Пирин 3:0

1:0 Роман Прохазка 20 д.
2:0 Жуниор Мапуку 48
3:0 Васил Панайотов 78

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови