Лечков: Продължавам да бъда първи вицепрезидент, оставка не съм подавал

OFFNews Последна промяна на 29 ноември 2019 в 09:09 651 0

"Продължавам да бъда първи вицепрезидент. От самото начало казах, че трябва да се концентрираме върху устава - има си правила, които трябва да ги спазваме.

Продължават колегите да взимат неправомерни, според мен, решения. Само Конгерсът може да решава - той избира президент, вицепрезиденти и Изпълком. Аз не съм подал оставка, защото така или иначе трябва да продължи да функционира Българският футболен съюз". Това заяви пред БНТ Йордан Лечков, за който вчера стана ясно, че е освободен от поста си.

"Аз нямам никакви апетити да се кандидатирам занапред, нито искам да участвам. Който предлага Конгрес, нека да си казва и директно кандидата. За да има редовен Конгрес, трябва да бъде свикан правилно", допълни той.

"Вчера колегите взеха решение, което казах, че не го подкрепям, защото смятам, че е нередовно взето. Оттук нататък съдът ще се произнесе", каза още Лечков.

"Това, което в последните години държавата помага за футбола, е много малко перо от това, което ние осигуряваме. Ние се самоиздържаме - единствената спортна федерация, която се самоиздържа", добави той.

"Аз от 20 години финансирам футбола в България и се занимавам с детско-юношеска школа. Голяма част от моите колеги само живеят на гърба на футбола, а аз харча своите лични средства за изграждането на футболисти", обясни Лечков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови