Красен Кралев: Интересът на Левски по-важен ли е от целия български спорт?

OFFNews Последна промяна на 21 януари 2020 в 11:01 1393 0

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев сподели и мнението си относно спорното предложение за промени в Закона за хазарта, като заяви, че ги подкрепя изцяло, защото те ще донесат повече пари за българския спорт.

Той бе част от церемонията "Нощта на шампионите", в която отново бяха наградени някои от най-заслужилите български спортисти през 2019 година.

"Вижте, тези промени, така, както са предложени, водят до по-големи приходи в БСТ, респективно в министерството. По принцип бюджетът на Спортното министерство е около 80 милиона лева. От тях 50 милиона отиват за спортните дейности, за спорт за високи постижения, за ученически спорт и за масов спорт. При така предложените промени, тези средства ще бъдат увеличени двойно. Тоест, ще имаме достатъчно средства да подкрепим федерациите, клубовете с почти двойни бюджети. Така че, това е нещо добро за българския спорт", каза Кралев.

Веднага след това той бе попитан дали не е по-добре да се увеличи данъкът на частните хазартни игри.

"Това е въпрос към министъра на финансите. Аз коментирам пряко парите за спорт. Те идват основно от БСТ. От тези 80 милиона, които получаваме като бюджет, 30 милиона идват от тотализатора. Така че тези промени ще доведат до увеличение на приходите. Останалите техники са предмет на коментар. Това е нещо, което ще донесе повече пари за българския спорт и няма как да не го подкрепям, сподели министърът.

Той бе помолен да коментира и как тези промени ще се отразят на Левски.

"Не мога да коментирам в момента какво ще се случи с Левски. Това си е решение на собствениците и на ръководството на футболния клуб. Тук става въпрос за регулация на хазартния бизнес. Мисля, че всяка държава има право да регулира бизнеса. Смятате ли, че това са действия пряко насочени към футболен клуб Левски?

От едната страна стои целият български спорт, а от другата страна интересът на футболен клуб Левски. Това ли искате да кажете? Че интересът на Левски е по-важен от целия български спорт? Вие ги противопоставяте, аз не ги противопоставям. Вие ме питате дали тези промени са за добро. Аз ви казвам, че тези промени ще донесат 50 милиона повече за българския спорт. Това ми е коментарът, нямам друг коментар по тази тема", коментира Кралев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови