Който разбира, Ювентус избира

OFFNews 03 март 2018 в 16:16 5812 0

Италианският хегемон Ювентус има армия от верни фенове по целия свят. Грандът от Торино дори е по-популярен извън пределите на родната Италия, а сред привържениците му има и някои доста известни имена.

Най-популярният от тях е швейцарският тенисист Роджър Федерер, който е еквивалента на Ювентус на тенис корта. Федекспрес може и да е най-известният фен на Базел, но истинската му любов е в черно и бяло. В свои интервюта той е споделял, че за него историята на Ювентус е източник на вдъхновение.

Сред привържениците на гранда от Торино е и бившия руски фигурист Евгений Плюшченко, който поддържа приятелски отношения с иконата на "Старата госпожа" Алесандро дел Пиеро. През 2009 година Плюшченко дори се включи в тренировка на Ювентус, като получи подарък екип на "бианконерите", а той върна жеста като покани футболистите със семействата им на свое шоу в Италия.

Големият тенор Лучано Павароти беше верен на Ювентус буквално до гроб, а на погребението му през 2007 година отиде целия отбор на Ювентус. Павароти често е споделял, че гледа записи на стари мачове на любимия си тим. Великият изпълнител дори е канил Христо Стоичков да отиде в Ювентус, но Камата е отказал. Вместо това маестрото се задоволи с Валери Божинов.

Любопитно съвпадение е, че последната концертна изява на Павароти беше именно в Торино при откриването на олимпиадата през 2006 година.

Фронтменът на легендарната група от 90-те "Оейзис" Ноел Галахър у дома подкрепя Манчестър Сити, но в Европа е върл тифоз за "Старата госпожа". И отново в ролята на посланик влиза Алекс дел Пиеро, който дори провъзгласи Галахър за талисман на "скуадра адзура" на световното през 2006 година, което Италия спечели. Най-популярният италиански изпълнител на попмузика Ерос Рамацоти е роден в Рим, но това не му пречи да подкрепя Ювентус. Любовта си той изразява като на концерти вкарва в текстовете на песните си хубави думи за Ювентус. На сцената с него са се качвали в годините Дел Пиеро, както и актуалната звезда на "бианконерите" Пауло Дибала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови