Кандидатите за БФС подават документи между 15 и 29 февруари

OFFNews 12 февруари 2024 в 14:18 934 0

Боби

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Михайлов подаде оставка

Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз взе оперативни решения, свързани с организацията на Общото събрание, насрочено за 15 март 2024 година.

На заседание днес беше приет проектът на регламент за провеждането на конгреса, в т.ч. времетраене на изказването на делегати, числени състави на комисиите, както и използването на интегрална бюлетина при гласуването за президент на БФС.

Членовете на Изпълкома се запознаха с предложението за указания за определяне от футболните клубове на делегати за Общото събрание, както и крайният срок за излъчване на представители на футболните клубове в Зоналните и Областните съвети, който е 26 февруари.

Приети бяха и правилата за издигане и регистриране на кандидати за президент на Българския футболен съюз, като срокът за подаване на документация в деловодството на БФС е между 15 и 29 февруари 2024 година.

Регистрираните кандидатури ще бъдат публикувани на интернет страницата на БФС най-малко 10 дни преди датата на провеждане на конгреса.

Избрани бяха и съставите на комисията за подготовка на конгреса с председател Михаил Касабов, и на комисията за подготовка на документи за конгреса с председател Емил Костадинов.

Кандидатите, които са заявили интерес към поста засега не са много. Като фаворит се очертава бившият голмайстор на националния отбор Димитър Бербатов, който води активна кампания. Гласно амбицията си изрази и собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски. Други кандидати са специалистът по спортно право Георги Градев, бившият футболист на Левски Илиян Стоянов и други.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!