Йозил се завърна с гол при победа на Арсенал

OFFNews 29 юли 2018 в 11:06 1745 0

Халфът Месут Йозил вкара първото си попадение след световното първенство в Русия, което се оказа и неговата лебедова песен за Бундестима. Той излезе с капитанската лента на Арсенал и вкара за успеха с 5:1 над Пари Сен Жермен в мач от турнира International Champions Cup в Сингапур.

Йозил, който е от турски произход, се обиди на расистка основа след критиките на президента на Германския футболен съюз Райнхард Гриндел по-рано този месец. Повод за недоволството беше снимка и видео на Йозил и Илкай Гюндоган с турския президент Раджип Таип Ердоган.

Гриндел отхвърли обвиненията, а в крайна сметка беше подкрепен и от обществото, и от повечето местни футболни фигури. Но според вестник "Билд" националният селекционер на Германия Йоахим Льов ще се свърже тези дни с Йозил, за да коментират евентуалното му продължаващо участие в националния отбор.

Сега новият треньор Унай Емери, който преди това беше начело на Пари Сен Жермен, му даде капитанската лента. И Йозил откри резултата в 12-ата минута след пас на Пиер-Емерик Обамеянг.

Парижани, които са без голяма част от звездите си, изравниха в началото на втората част - точен беше Кристофър Нкунку от дузпа в 59-ата минута.

Но след това младоците на Арсенал демонстрираха сериозна ефективност и нанизаха още четири попадения. Александър Лаказет се разписа два пъти в рамките на 4 минути - в 67-ата и в 71-ата минута, а до края вкараха Роб Холдинг и Едуард Нкетия в добавеното време от 5 минути. Две асистенции за последните два гола направи 18-годишният Рийс Нелсън.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови