Илия Груев заби дузпа, но Вердер отпадна от Купата на Германия

Василен Петров 20 октомври 2022 в 12:33 775 0

Илия Груев

Снимка GettyImages

Българският футболист успешно вкара четвъртата дузпа, макар отборът му да отстъпи с 6:7.

Националът на България Илия Груев - младши изпълни успешно наказателния удар, но въпреки това тимът на Вердер Бремен загуби с резултат 6:7 от втородивизионния отбор на Падерборн с мач от втория кръг на турнира за Купата на Германия.

В редовното време срещата приключи при резултат 2:2, а "бременските музиканти" трябваше да наваксат пасив от 2 попадения.

Падерборн излезе напред през първата част с головете на Феликс Плате и Сърлорд Конте. През второто полувреме обаче Леонардо Битенкурт и Мичел Вайзер успяха да възстановят изоставането до 2:2.

В продълженията на двубоя не паднаха голове и се стигна до руската рулетка на 11-метровите наказателни удари. И двата състава бяха безапелационни при първите си четири опита от бялата точка, като Груев реализира точно четвъртия опит за гостуващия тим.

По време на петите изстрели Битенкурт не уцели, а моментално след това Ричмонд Тачи отбеляза за домакините, класирайки ги за следващата фаза на надпреварата.

Напред продължи и отборът на Борусия Дортмунд. "Жълто-черните" нямаха никакви проблеми в срещата с друг представител на Втора Бундеслига Хановер и го надвиха с 2:0. 

Гостите поведоха с автогол на Брат Арей-Мби в 11-ата минута, докато в 71-вата Джуд Белингам донесе победата на Борусия от дузпа. Жълто-черните обаче бяха принудени да довършат мача в намален състав, след като Карим Адейеми получи червен картон в 85-ата минута. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!