Хулигани с брадва и бухалка прекъсват мач във Врачанско

OFFNEWS 09 септември 2019 в 08:50 1932 0

Мачът от 3-ия кръг в областната група „А1” на Врачанско между Строител (Кунино) и Скала 2015 (Оселна) бе белязан от куриозна случка, несъвместима с футбола, а и въобще със спорта. Двама фенове на домакините, въоръжени с малка брадва и бухалка навлязоха на терена, но бързо бяха озаптени от шефа на клуба Иван Петков-Муняка и охраната и изведени светкавично, информира регионалното издание "Конкурент".

Необяснимата им проява бе свързана с безобидна игрова ситуация, при която състезател на гостите задържаше играч на домакините. Реферът Росен Гановски удължи със секунди отсъждане на нарушението, за да даде евентуално авантаж и да не се спира атаката. Когато това не се случи, отсъди нарушението и показа жълт картон на футболиста от Оселна.

Точно тогава двамата бабаити влязоха на терена и тръгнаха към състезателя на Скала 2015, но бяха спрени на 20 м от футболистите и изведени от терена. След това мачът си продължи нормално.

"Нямаше основания да се прекрати двубоя, здравето на футболистите по никакъв начин не бе застрашено”, коментираха спецове в бранша.

Случаят е описан подробно в докладите на длъжностните лица и ДК на ОС на БФС във Враца ще вземе решение тази седмица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови