Халф на Левски мечтае за националния отбор на Швейцария

OFFNews 25 август 2018 в 10:47 1711 0

Влизане в националния отбор на Швейцария чрез добри игри за Левски е мечтата на 27-годишния полузащитник Давиде Мариани.

Това става ясно от материал на "Нойе Цюрхер цайтунг", цитиран от "24 часа", за един от футболистите в лятната селекция на "сините".
Мариани пристигна на "Герена", след като изтече договорът му с швейцарския елитен Лугано. "За първи път играя в отбор, който се бори за титлата", казва халфът.

Мариани е уверен, че трансферът в Левски е голяма крачка напред в кариерата му и идва в най-добрата футболна възраст.

Швейцарецът хвали темпото при преминаване от защита в нападение в България, обявявайки, че то е по-бързо от това в родината му.
"Герена" е добър трамплин за чуждестранните футболисти, които искат да попаднат в националните си селекции, но не същото може да се каже за българите.

Двама от чуждестранните футболисти на Левски са получили повиквателни от своите национални отбори за паузата през септември. Единият е вратарят Мартин Полачек, който се завръща в селекцията на Словакия.

Треньорът на Исландия пък е пратил повиквателна на Холмар Ейолфсон, който беше сред избраниците за Световното първенство.

От българите засега изглежда вероятно единствено Иван Горанов да бъде сред повиканите от българския селекционер Петър Хубчев.

Днес Левски гостува на Етър във Велико Търново в опит да се утвърди на върха в класирането, който зае преди седмица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови