Левски взе естонец, а Лудогорец национал на Южна Африка

OFF News 21 август 2018 в 20:59 1980 0

Два от трите водещи отбора в класирането на Първа лига - Левски /1/ и Лудогорец /3/ представиха двама нови футболисти. Левски взе под наем от латвийския ФК Рига естонския полузащитник Богдан Васчук (29), а Лудогорец се подсили с южноафриканската звезда на Динамо (Букурещ) Мей Махлангу (29).

Васчук идва по желание на треньора Славиша Стоянович, който познава футболиста от съвместния им престой в Рига. Сърбинът предложи Васчук на Левски, след като пропадна трансфера на Мартин Райнов.

Естонският полузащитник стана известен в България с участието си мелето след края на срещата-реванш между Рига и ЦСКА-София в Лига Европа. Тогава главният съдия изгони Кристиян Малинов и Николай Бодуров от гостите и двама играчи на домакините. Преди да дойде във ФК Рига Васчук е играл за естонския Инфонет, а преди това е минал през академиите на Динамо (Москва) и английския Рединг. През лятото на 2016 преминава в тима от латвийската столица, за който записва 45 мача и 11 гола.

По същото време Лудогорец представиха национала на Южна Африка Мей Махлангу. 29-годишният футболист идва от румъснкия Динамо (Букурещ) и играе на поста дефанзивен полузащитник.

Със шведския Хелзинборг Мей Махлангу е ставал шампион на страната по два пъти е вдигал Купата и Суперкупата на Швеция. Бил е играч на годината през сезон 2010/2011 в най-високото ниво на шведската лига. За националния отбор на Южна Африка има 19 мача и два гола.

От септември 2016 г. е в Динамо (Букурещ), като за румънския отбор е записал 70 мача и 3 гола.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови