Георги Илиев – Майкъла пред Nostrabet: Манталитетът в ЦСКА е като на селска дружинка

OFFNews 09 юни 2024 в 14:41 780 0

Георги Илиев-Майкъла

Снимка Архив

Георги Илиев-Майкъла

Легендата на ЦСКА и бивш функционер в клуба, Георги Илиев – Майкъла, даде ексклузивно интервю за сайта Nostrabet.com. Той беше изключително прям за не особено розовото положение на „червените“, поне през неговия личен поглед.

Бившият директор на „Армията“ беше категоричен, че целите на клуба вече стигат само до това да бъде победен Левски, а оттам насетне всичко е хаос. Илиев зададе редица въпроси, включително и около това кой е истинският нов собственик на ЦСКА и кои са хората, които вземат решенията за селекцията през това лято.

Здравейте, господин Илиев! Сезонът завърши разочароващо за ЦСКА, как бихте коментирали последните изяви на „червените“?

Това са възможностите на играчите. За този ЦСКА най-големият успех в момента е, че беше победен Левски. Ако бяхме играли само срещу Левски, щяхме да сме шампиони. С тези играчи това е положението. Те момчетата дават всичко от себе си, но нивото е като за борба за трето и четвърто място. Миналата година някак се стигна до битка за първото място, но истинското ниво пролича сега. Това са възможностите и манталитетът на ръководството и собственика, така че защо да е изненада, че и отборът толкова си може?

Надскочи ли се ЦСКА през миналия сезон, когато остана на точка от Лудогорец?

Тогава играха по-добре, а Лудогорец беше по-слаб. В Разград взеха мерки. Домусчиев веднага щом види, че отборът не върви, купува 2-3-ма за по няколко милиона и нещата се оправят. За него 4-5 милиона евро са седмична разходна норма. Той 13 години ни показва как се гради отбор и как се излиза поне на 0 след вложената инвестиция, защото той винаги си връща парите. Ние купуваме безплатни и безработни играчи и изведнъж очакваме чудеса.

Очаквате ли промяна в политиката в ЦСКА след промяната на ръководството?

Кой обаче е в управлението на ЦСКА, защото аз не съм чул? Излязъл ли е някой да поеме отговорност за привличането на този нов треньор и за новите футболисти, които ще идват? Преди няколко години същият този Стипич беше в Швейцария и го изгониха след 2 месеца. Паро Никодимов правилно пита кой е отговорен за избора на този треньор. Отново гледаме мълчанието на агнетата в ЦСКА. Излезте и кажете кой е собственикът и кой е взел решението. Как може нищо да не се знае и има ли някой отговорен? Всичко излиза с недомлъвки през медиите. Къде е детско-юношеската школа в цялата картинка и къде ще играят нашите деца?

Получава ли се същото, както по времето на Гриша Ганчев?

Ганчев всички го знаеха, че е отговорен за всички решения, той си е такъв. Феновете нали го избраха и приеха преди 8 години. Когато през 2016-а година излезе и предложи вариант, 15 хиляди човека приеха, че няма да сме на „Армията“, че ще ходим на Панчарево, че ще купи 100 декара. Накрая какво стана? Опропастихме още една школа.

Бихте ли очаквали нещо в школата да се промени?

Каква школа, след като тя приключи? Къде ще играят нашите деца – ще обикалят селата около София. Може ли да закарате детето си в най-големите задръствания в 5 часа до места като Панчарево, Требич и прочие? Никой не задава тези въпроси. Дори не знаем кой е собственикът на ЦСКА в момента. Само с някакви слухове работим постоянно. Някой в клуба трябва да излезе и да кажа, че еди кой е собственикът. Оттам насетне този човек ще носи отговорност. Кой отговаря в момента за школата? Кой е спортен директор на ЦСКА?

Няма ли по-добър треньор в България за ЦСКА, а не завършилият на второ място в Латвия?

Там е проблемът, той не идва сам, а идва с още 3-4-ма треньори, кои всички ще имат неустойки от по половин милион евро и нагоре, когато бъдат уволнени. Ние нямаме треньори на вратарите и кондиционни треньори ли у нас? Любо Пенев, Стойчо Младенов, Александър Томаш, Росен Кирилов слаби треньори ли са? Журналистите сте също толкова виновни, защото ви дават една скалъпена и измислена информация, която няма никаква истинност в себе си, но вие след като я получите спирате да задавате въпроси. 2016-а година всички приеха предложението на Гриша Ганчев да стане Етрополе-ЦСКА с лиценза на Литекс, да се купят 100 декара на Панчарево и прочие. Всички го аплодираха, включително и сумати журналисти. В това се превърна ЦСКА – в селска дружинка. Манталитетът е такъв.

Има ли обединение сред феновете?

Те феновете бяха донякъде. Нахлуването по време на последния мач беше следствие на преливането на чашата от безобразията в ЦСКА. Обаче именно тези фенове създадоха тази ситуация. Може ли да влезеш на терена, къде го има това по света? Само в България и на още няколко места.

Имате ли някаква надежда за новия сезон, с оглед на доста неприятните констатации?

На този етап явно трябва да се радваме, че клубът изобщо съществува. Щом това е нивото на ЦСКА, значи им пожелавам успех и нямам какво повече да добавя. Моето ниво е да отстраняваме Ливърпул, Нотингам, Монако и Реал, тяхното ниво е да бият Левски, нищо, че Левски е слаб. Къде са Стойчо Младенов, Ради Здравков, Спас Джевизов, Пламен Марков? Затова нивото на ЦСКА е такова. Очаквам клубът да е шампион през идния сезон!

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    За и против Гей парада