Георги Градев разтълкува казуса "ЦСКА-София в Лига Европа"

OFFNews 16 юни 2017 в 17:10 4153 0

Специалистът по спортно право Георги Градев коментира в социалните мрежи последните развития около случая с участието на ЦСКА-София в Лига Европа.

Днес на сайта на УЕФА първоначално се появи името на Дунав Русе като наш представител във втория по сила европейски турнир, а впоследствие то беше заменено с това на столичани, които имат тригодишна забрана за участие като нов клуб, но я обжалват в спортния арбитражен съд в Лозана. Станалото накара някои медии да напишат, че има неразбория в УЕФА.

"Няма неразбории! Хората са го написали ясно: "The list of clubs is provisional and subject to final confirmation from UEFA."

Понеже вече е изтекъл срокът за отговор на УЕФА и всеки момент се чака решение на КАС за обезпечителната мярка, поискана от тирето (б.р. така Градев нарича ЦСКА-София), хайде малко да се посмеем с този казус.

Значи, БСФ (б.р. така Градев нарича българския футболен съюз) пита УЕФА за изключение от 3-годишното правило, а УЕФА отговоря на БСФ с решение, с което казва на БСФ, че не допуска изключението. БСФ не се съобразява с решението на УЕФА и издава УЕФА лиценз на тирето.

Хайде сега някой студент по право да ми каже къде тук е правният интерес на тирето да обжалват решението на УЕФА, след като вече са получили УЕФА лиценз от БСФ? Страхотни американски адвокати са си намерили!

КАС ще отхвърли молбата на тирето поради липса на правен интерес.

Голям купон става с тези хора! Искрено се забавлявам с тяхното невежество!", написа Градев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови