Генчев: Ще играем за победа срещу Ференцварош

OFFNews 02 декември 2019 в 14:49 1404 0

"Във всеки мач играем за победа, така ще бъде и срещу Ференцварош, въпреки че равенството ни върши работа, но който играе за равен, често съжалява след това", обяви наставникът на Лудогорец Станислав Генчев по отношение на решаващия двубой с унгарците от груповата фаза на Лига Европа следващата седмица, цитиран от БГНЕС. 

Днес Генчев получи наградата от традиционната анкета на Пресклуб България за отбор на месеца за септември, като “орлите” печелят за девети път в историята си това отличие.

“Благодаря на всички, които са гласували за нас. Нямаше да е незаслужено, ако и грациите бяха спечелили наградата за месеца. Надявам се нашият отбор да продължи по същия начин, да се представя достойно в Европа и да носи радост на хората в България“, сподели Генчев след награждаването.

“Физическа умора по-скоро няма в отбора, тъй като разполагаме с голям брой футболисти и можем да правим ротация. По-скоро има психическа умора, тъй като в Европа играем срещу силни отбори, които изискват върха на физическите и психическите сили, а след това в България играем предимно срещу отбори, които се опитват да рушат играта. Заради това имаме проблеми срещу по-посредствените отбори“, коментира треньорът на шампионите.

Той сподели, че все още е рано Лудогорец да насочва вниманието си изцяло към мача с Ференцварош следващия четвъртък.

“Важно е да влезем в мача с Ференцварош със самочувствие, затова първи трябва да минат два изключително тежки мача със Септември за Купата и Черно море за първенството. Във всеки мач играем за победа, така ще бъде и срещу Ференцварош, въпреки че равенството ни върши работа, но който играе за равен, често съжалява след това. Мачът ще беше много различен от първия, отборите се познаваме много добре и мачът е много важен за двата отбора“, обясни Генчев.

Наставникът на шампионите допълни, че не е провеждал разговори с ръководството относно поста си. “Аз съм временно изпълняващ длъжността старши треньор, като си пожелавам отборът да достигне елиминациите в Лига Европа и да остане в изгодна позиция за поредна титла в първенството. Напролет ще има разговори с ръководството относно бъдещето ми“, завърши той.

Лудогорец посреща Ференцварош на 12 декември в Разград и при равенство ще се класира за 1/16-финалите на Лига Европа и ще продължи европейското си участие и напролет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови