Бундеслигата се завръща по Евроспорт с шоу от Мюнхен

Май няма кой да спре Байерн за шестата поредна

ОFFNews 17 август 2017 в 16:40 1891 0

Снимка facebook.com/fcbayern.en/

Бундеслигата се завръща в ефира на Евроспорт 2 с прякото предаване на първия за сезона двубой Байерн Мюнхен – Байер Леверкузен в петък от 21:30 ч. Ще срещне ли съпротива баварският колос за спечелването на шеста поредна титла?

Какви проблеми изпитва тимът на Карло Анчелоти преди началото на новия сезон? Какво е състоянието на конкуренцията в лицето на Борусия Дортмунд, Лайпциг, Гладбах, Шалке и Байер? Върху тези въпроси разсъждава коментаторът на Евроспорт и експерт в тънкостите на немския футбол Петър Хераков.

"Байерн за шести пореден път? Сигурно мнозина се надяват да не бъде така през май, но малцина биха се обзаложили, че това няма да бъде крайният резултат от новия сезон в Бундеслигата. И то, въпреки слабите резултати на баварците в контролите и отсъствието на ключови фигури като Филип Лам и Чави Алонсо. Просто шампионът отново изглежда твърде силен за конкуренцията.

Лайпциг и Хофенхайм ще бъдат разсеяни от участието си в Европа, Борусия Д – от трансферните саги около Обамеянг и Дембеле, а и идването на нов треньор не помага на „жълто-черните”. Шалке и Байер Леверкузен също са с нови треньори, Гладбах се раздели с ключови фигури… Още в първия кръг всъщност ще видим дали това е суровата действителност.

Новият сезон, който феновете отново ще могат да наблюдават в ефира на Евроспорт 2, се открива в петък вечер (18 август) в Мюнхен със сблъсък между Байерн и Байер. След серията от провали в контролите, отборът на Карло Анчелоти се върна на правилния път и спечели Суперкупата, а преди седмица отнесе Кемниц с 5:0 за купата.

Роберт Левандовски се разписа и в двата двубоя, което показва, че намира формата си, а и защитниците не допуснаха толкова много грешки, колкото в предишните срещи. Леверкузен също имаше серия от слаби резултати в подготовката, а преди седмица се нуждаеше от продължения, за да се справи с Карлсруе за купата. Но пък поне записа първи мач през последния месец без допуснат гол.

След като спечели на „Алианц Арена“ през 2012-а, Леверкузен има четири загуби в Мюнхен. Сега Хайко Херлих има сериозни проблеми със състава – и Ларс, и Свен Бендер са контузени, а същото важи за Хаверц и Брандт. Под въпрос пък са Та, Кампл и Поянпало, който вкара втория гол срещу Карлсруе.

За Байерн ще отсъстват Мануел Нойер и Боатенг, макар че вратарят вече е почти напълно възстановен от травмата, заради която не игра четири месеца. От Байерн обаче обявиха, че ще действат по-внимателно с Боатенг, с надеждата той да изиграе повече мачове през сезона в Бундеслигата, отколкото през миналия, в който той взе участие само в 13 срещи". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови