Байерн отнесе с късмет Суперкупата от Дортмунд

OFFNews 06 август 2017 в 00:31 1941 0

Снимка Борусия Д

Луд късмет помогна на Байерн Мюнхен да спечели Суперкупата на Германия за рекорден шести път. Шампионът надви с дузпи Борусия Дортмунд пред жълтото море на на стадион "Сигнал Идуна Парк".

Домакините повеждаха на два пъти, но баварците стигнаха до равенствто в края на редовното време (2:2) след серия от щастливи рикошети. Биха се направо дузпи, където Байерн сбърка веднъж, а Дортмунд два пъти.

Момчетата на Петер Бос направиха добър старт и откриха резултата чрез Кристиан Пулишич, но още при следващата опасна акция на баварците Роберт Левандовски изравни на празна врата благодарение на феноменално подаване на Кимих.

Двайсетина минути преди края на редовното време Байерн пропусна добра възможност. Секунди след това беше наказан от бързите като вятъра Осман Дембеле и Пиер-Емерик Обамеянг. Първият подаде и голмайсторът на Бундеслигата изведе Борусия напред - 2:1.

В 88-ата минута Зюле уцели гредата, но се получи невиждано меле, след което Пишчек си вкара автогол за 2:2.

И дузпите започнаха  отлично за Борусия, след като вратарят Бюрки хвана удара на Кимих. Улрайх, стражът на Байерн спаси шута на Роде.

Стигна се до шести дузпи, в които Улрайх отрази и удара на Марк Бартра. Лош късмет за бранителя, който беше ранен при атентата срещу автобуса на Борусия тази пролет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови