Буфон: И най-големият некадърник в Реал има повече титли от мен

OFFNews 12 юни 2017 в 08:07 2432 0

Интересна равносметка направи Джиджи Буфон. Легендарният вратар обра всички трофеи у дома с Юве, но беше пометен 4:1 от Реал във финала на Шампионската лига.

"Аз спечелих много трофеи, но и загубих доста финали. Дори най-бездарният футболист на Реал Мадрид има титла от Шампионската лига, за разлика от мен", отбеляза с горчивина 39-годишният вратар.

"Предстоящият сезон може да бъде последен за мен. Никога не съм си помислял, че вечно ще играя. Ювентус не зависи от Буфон, а аз бих желал да си почина след края на дългата си и интензивна кариера”.

Легендата обаче счупи още едно постижение вчера. Той изигра своя мач №169 за Италия в световната квалификация срещу Лихтенщайн снощи. "Адзурите" спечелиха с 5:0.

Буфон вече е в Топ 5 на футболистите с най-много мачове за националните отбори на своите страни. Вратарят измести от петата позиция еквадорския защитник Иван Уртадо, който има 168 двубоя за родината си.

Още през март Буфон стана рекордьор в същата класация сред всички европейци. Той има реален шанс да измести и абсолютния №1 Ахмед Хасан, който има 184 мача за Египет.

Топ 5 на футболистите с най-много мачове за национални отбори:

1. Ахмед Хасан (Египет, полузащитник) – 184
2. Хосам Хасан (Египет, вратар) – 178
3. Клаудио Суарес (Мексико, защитник) – 177
4. Мохамед Ал Деайя (Саудитска Арабия, вратар) – 172
5. Джанлуиджи Буфон (Италия, вратар) – 169

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков