БДЖ отпадна от името на култовия отбор Локомотив БДЖ

OFFNews 14 август 2018 в 10:15 5215 0

Култовият отбор на Локомотив БДЖ вече официално смени името си. От новия сезон тимът вече ще се казва Локомотив 2016. Това съобщи играещият старши треньор Юли Петков пред “Витоша нюз”.

Амбицията на ръководството е да се обиграват талантливи юноши, които да пробият впоследствие в професионалния футбол. Основно попълнение ще бъдат възпитаници на ДЮШ на Локомотив (Сф), предимно от набор 1999, но ще има и по-млади момчета.

Иначе гръбнакът на четвъртодивизионния Локомотив от миналия сезон се запазва. Сигурен напускащ на този етап е само халфът Христо Стамболийски. “Железничарите” ще участват в АОГ – Север. Домакинските си срещи отново ще играят в Требич.

Легендарен център-нападател на супераматьорския отбор е изпълнителният директор на БДЖ Владимир Владимиров.

Още през януари след разкрития, че в жп превозвача се водят на заплата хора само за да ритат коженото кълбо в четвърта дивизия, транспортният министър Ивайло Московски нареди Локомотив БДЖ да бъде закрит. Това не се случи, а в колективния трудов договор дори бе записано изрично, че компанията ще продължи да насърчава железничарския футбол.

Въпреки усилията на Владимиров, който преди да се осъзнае като гербер бе лидер на комсомола на БСП, Локо БДЖ не успя да пробие в по-горно ниво на футболното ни първенство. Жп футболистите загубиха битката за промоция във В група в неравна битка с колоси на играта с топка като "Вихър"- Требич, "Спартак 1933" - Подгумер и "Надежда" - Доброславци. 

Таранът на Локо-БДЖ Владимир Владимиров гледа отблизо как момчетата от истинското ЦСКА 1948 ги попиляват на терена. Железничарският отбор загуби с 0:7 срещу армейците.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови