Асове на ЦСКА превзеха медиите в Европа

OFFNews 10 юни 2018 в 11:36 2370 0

Днес европоейските медии обърнаха немалко внимание на две от звездите на ЦСКА. Капитанът на "червените" Божидар Чорбаджийски получи доста сериозно признание от "Footmercato.net". Сайтът постави българския национал в идеалната единайсеторка на талантите от Източна Европа, които могат да разтърсят трансферния пазар.

"Представи се солидно в мачовете на националния си отбор от квалификациите за Мондиал 2018, където България беше в група с Франция. Чорбаджийски е сред обещаващите играчи на родината си.

Незаменим за клубния си отбор ЦСКА през последните две години, 195-сантиметровият защитник е истинска скала в единоборствата. Вече има пет мача за България и е едно обещание за бъдещето на националния си тим.

Качествата му не са тайна за скаутите в Европа и вече се говори за интерес от Аякс и Трабзонспор", пише френското издание.

В същото време стана ясно, че нападателят Фернандо Каранга може да направи огромен скок в кариерата си, ако бъде продаден на финалиста за Лига Европа Олимпик Марсилия. За тази възможност споделя френският локален вестник "Ла Прованс", който е вътре в кухнята на гранда от Южна франция.

Основна цел на французите за таран през новия сезон е звездата на Ница Марио Балотели. Ръководството на клуба е предприело сериозна атака в желанието си да си осигури подписа на 27-годишния италианец. Преговорите обаче се очертават като много тежки със самия Балотели и известния му агент Мино Райола.

От Ница не са съгласни да се разделят с тарана. Очаква се скоро отбора да бъде поет от Патрик Виейра, който е играл заедно с Балотели в Интер и Манчестър Сити и може да го убеди да остане още година на Лазурния бряг.

Резервният вариант на Марсилия се казва Фернандо Каранга. Бразилецът все още се възстановява от контузия, но категорично отказва да се върне в София и да започне подготовка с "червените".

Каранга очаква със затаен дъх развитие по казуса "Марсилия", но дори и да не му се отвори парашутът, той предпочита да се върне в Бразилия, където интерес към него има грандът Коринтианс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови