Арестуваха Животното заради заплахите към Дора Милева

OFFNews Последна промяна на 04 април 2017 в 17:57 5433 2

Софийска районна прокуратура повдигна обвинение и задържа Росен Петров, известен с прякор Животното, за отправените заплахи към синдика на ЦСКА Дора Милева.

Вижте съобщението от прокуратурата:

"Прокуратурата привлече като обвиняем Росен Петров, който по време на търга за емблемата и имуществото на ПФК "ЦСКА АД", опит за провеждането на който беше направен на 30.03.2017 г., в административната сграда на стадион "Българска армия" в гр. София, е отправил заплахи към Дора Милева - синдик на изпадналото в несъстоятелност дружество.

Сред отправените от Петров към Милева реплики били думите - "Ако не отвориш офертата и не отмениш търга, няма къде да се скриеш... ще те намерим дори на луната... ще пострадаш!".

Действията на Петров били възприети от множество свидетели, като за инцидента незабавно било сигнализирано на органите на СДВР. Служителите на реда задържали Петров, а по случая било образувано досъдебно производство. Впоследствие му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 144, ал. 2, вр. ал. 1 НК (за което се предвижда наказание лишаване от свобода до пет години).

Предвид изключително високата обществена опасност на личността на Петров, основаваща се на неговите многобройни предходни осъждания, прокуратурата е разпоредила задържане на обвиняемия до 06.04.2017 г., когато той ще бъде конвоиран в сградата на Софийския районен съд за разглеждане на искане за неговото по-нататъшно задържане под стража".