Александър Василев пред Nostrabet: Искам да помагам на Черно море да побеждава и да върви нагоре

OFFNews 09 януари 2023 в 10:54 2283 0

Архив

Снимка Архив

Александър Василев

Черно море постигна основната си трансферна цел на българския пазар през зимата, като успя да привлече Александър Василев. Универсален играч с безспорни качества, който се намира в златната за един футболист възраст и който обича да бъде господар в лявата зона на отбора си между двете аутлинии.

В специално интервю за NB.com Александър Василев разкрива защо се е разделил с Локомотив (Пловдив), как се е стигнало до преминаването му на „Тича“ и какви цели ще преследва с екипа на „моряците“.

Г-н Василев, защо си тръгнахте от „Лаута“?

Истината е една - в последните 8 мача получих малко игрово време и трябваше да направя избор за бъдещето си, тъй като това беше изненадващо за мен. Затова разговарях с треньора и преценихме, че за двете страни ще бъде най-добре да прекратим отношенията си.

Каза ли Ви Александър Томаш коя е причината да не играете редовно?

Това си остава между нас, макар че не очаквах Локомотив толкова лесно да се откаже от мен.

Обиден ли сте на Томаш?

Няма за какво. По-честно е нещата да се казват право в очите и крайното решение в една такава ситуация да удовлетворява както футболиста, така и клуба.

Какви спомени ще пазите от Локомотив?

Само приятни, тъй като изкарах ползотворен период в един от обичаните и успешни наши клубове. Тръгнах си, но оставам в добри отношения с всички, с които работех там.

Вярно ли е, че другият варненски клуб Спартак Ви е потърсил първи?

Ще кажа само, че лично аз преговори с този отбор не съм водил.

А имахте ли други оферти, преди да дойде тази от Черно море?

Оферти не ми липсваха, но аз само съм ги разглеждах. Когато обаче ме потърсиха от Черно море, вече бях склонен да преговарям и бързо се разбрахме.

Защо избрахте Черно море?

Защото това е един от стабилните и успешни отбори у нас, както през последните години, така и в исторически план. Отделно от това, което знам и от това, което получих като информация, Черно море е едно прекрасно място за правене на футбол, а има и сериозни цели. Така че за мен това е новото предизвикателство, от което имах нужда в този момент.

Надделя ли върху избора Ви това че Илиан Илиев ще Ви бъде треньор?

Определено е така. Той беше силен футболист, а сега е доказан треньор. Но най-важното е, че под негово ръководство Черно море играе атакуващо и комбинативно, а на мен точно такъв стил на игра ми допада.

Първите Ви впечатления от „Тича“?

Тук има страхотен колектив. Преди да дойда във Варна, мислех, че най-добрият колектив е в Локомотив (Пловдив), но този в Черно море надминава очакванията ми. Също така новите ми съотборници са и стойностни футболисти, а вътрешната конкуренция е висока.

Ще успеете ли да се наложите в състава?

Спокоен съм, тъй като всичко зависи от мен и от това, което ще покажа по време на зимната подготовка и контролните срещи.

Вие може да играете на всеки пост отляво – като ляв бек, ляв халф-бек, ляв външен халф и ляво крило. Къде се чувствате най-добре на терена?

Най-добре се чувствам като ляв краен защитник, но когато имаме топката, да съм изнесен в атака. Но тук е важно да уточня, че аз ще бъда готов да играя на този пост, на който ме постави треньорът и смята, че съм най-полезен.

Илиан Илиев обяви, че Черно море ще се бори за Европа. Как може да се получи – чрез влизане в шестицата или седмо място и участие в бараж?

Доколкото разбрах, първата цел на Черно море е да влезе в шестицата и след това да се бори за възможно най-високо класиране.

Кои ще са ви конкуренти и бихте ли ги сравнили спортно-технически с „моряците“?

Нашите опоненти за топ 6 са ЦСКА 1948, Локомотив (Пловдив), Славия и Левски. Мисля обаче, че в игрово отношение и като отборен потенциал не отстъпваме на никой от тях и Черно море ще е зависим само от себе си. Това, което ние показваме като продукции, ще е определящо както за резултатите, така и за класирането ни.

Казват, че пътят към Европа е най-кратък чрез турнира SESAME Купа на България, но там пък ще гостувате в един мач на лидера в първенството ЦСКА?

Това е един двубой и в него съм убеден, че Черно море ще се представи на най-високо ниво, дори на книга съперникът да е сочен за фаворит. Само че още е рано да мислим за тази среща, тъй като преди нея трябва доста неща да свършим в шампионата.

Г-н Василев, какви са Вашите амбиции с Черно море?

Първо, да се утвърдя в състава, а после да бъда полезен на тима и да му помагам да побеждава, за да сме колкото може по-нагоре в класирането и да радваме вярната си публика. За нея зная, че винаги е 12-ият играч на Черно море и затова заслужава положителни емоции.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови