Администраторът на Пирин бит от кмета на Симитли заради ЯМКС

OFFNews Последна промяна на 02 февруари 2018 в 11:19 7149 0

Администраторът на футболния клуб от Първа лига ОФК Пирин (Благоевград) Велислав Елезов се оплака вчера в социалните мрежи, че е бил пребит от кмета на Симитли Апостол Апостолов - Поли.

Елезов, който е и пресаташе на "орлетата", пусна официална жалба в полицията. Скандалът се разиграва в сряда на контролния мач Септември (Симитли) - Ботев (Ихтиман) (1:0) в село Крупник.

От разказа на Елезов пред "Би Ай Ти" става ясно, че Апостолов отдавна му имал зъб, тъй като смятал, че именно от него е тръгнал преди години култовият рефрен "Яж ми к**о Симитли!", познат и с абревиатурата ЯМКС.

"С това нещо (б.р. Поли) не се познавам лично. Единственото нещо, което предшестваше като случка това, е заради рефрена, едно скандиране, което се носи из цялата държава (б.р. - "Яж ми к**о Симитли"). Но аз не съм част от агитката от 12 години, защото от тогава работя във футболния клуб. Рефренът в интерес на истината никога не е бил насочван към град Симитли", обясни Елезов.

"Въобще не съм го виждал този човек във вчерашния ден (б.р. - сряда). Аз пък ще му заведа дело за набедяване. Ще кажа на моя адвокат да входира жалба срещу него. Той е човек (б.р. - Елезов), с когото не контактувам. Не искам да го виждам. Не съм бил на мача, както твърди. Той много пъти е твърдял неверни неща за мен във "Фейсбук", защити се Апостолов.

От коментарите в профила на Елезов обаче става ясно, че хората в Благоевград са обезпокоени, че Апостолов ще бъде оневинен, тъй като има солидни връзки с управлението. Синът му Стефан Апостолов е перспективен футболен рефер и депутат от мнозинството. 

В Благоевград тръгнаха и призиви са организиране на протест на 5 февруари, понеделник, с искане за оставката на Апостолов.