Ева Паунова: Трябва да се преборим със страха

OFFNews 22 март 2016 в 16:02 3778 10

Ева Паунова

Само няколко месеца след атентатите в Париж и броени дни след поредните в Турция атаките се случват и в сърцето на Европа. Не можем да си позволим само да се надяваме, че това няма да се повтори, коментира българският евродепутат от ЕНП Ева Паунова.

Тя е на мнение, че е "необходима адекватна реакция, но и реални решения на неотложните въпроси:

1. Европейската интеграция: не може във време на необявена война да се чудим дали да се интегрираме или да действаме сами. Това засяга както идеите за обща гранична охрана, така и европейските специални служби, общи политики към бежанците и дори обща външна политика.

2. Бежанският проблем: балансът между сигурността и хуманността е труден. Нужен е стриктен контрол на потока от хора от конфликтни райони, за да не позволим на криминалните и терористични мрежи да продължават да се развиват.

3. Поглед навътре: раздирани сме от сериозни социални проблеми. В Европа съществуват цели общности, които не се идентифицират с нашите ценности и са се изключили от обществените системи и правилата. Така отглеждаме врагове в собствения си дом."

"Единствената възможност да се справим с проблема и да се преборим със страха е да видим твърди действия на националите правителства за връщане сигурността по улиците на европейските градове и ясно желание заедно да продължим да съществуваме в променена ситуация в света." - коментира Ева Паунова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!