Ева Паунова: Трябва да се преборим със страха

OFFNews Последна промяна на 22 март 2016 в 16:02 3337 10

Ева Паунова

Само няколко месеца след атентатите в Париж и броени дни след поредните в Турция атаките се случват и в сърцето на Европа. Не можем да си позволим само да се надяваме, че това няма да се повтори, коментира българският евродепутат от ЕНП Ева Паунова.

Тя е на мнение, че е "необходима адекватна реакция, но и реални решения на неотложните въпроси:

1. Европейската интеграция: не може във време на необявена война да се чудим дали да се интегрираме или да действаме сами. Това засяга както идеите за обща гранична охрана, така и европейските специални служби, общи политики към бежанците и дори обща външна политика.

2. Бежанският проблем: балансът между сигурността и хуманността е труден. Нужен е стриктен контрол на потока от хора от конфликтни райони, за да не позволим на криминалните и терористични мрежи да продължават да се развиват.

3. Поглед навътре: раздирани сме от сериозни социални проблеми. В Европа съществуват цели общности, които не се идентифицират с нашите ценности и са се изключили от обществените системи и правилата. Така отглеждаме врагове в собствения си дом."

"Единствената възможност да се справим с проблема и да се преборим със страха е да видим твърди действия на националите правителства за връщане сигурността по улиците на европейските градове и ясно желание заедно да продължим да съществуваме в променена ситуация в света." - коментира Ева Паунова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.03 2016 в 08:17

:))))...ПОД ЛЯВАТА И НОЗДРА, ИМА МЪНИЧКО СОПОЛЕНО БАЛОНЧЕ :)))

26.03 2016 в 11:59

Тъпа пуйка

23.03 2016 в 04:50

Att: offnews & йончев или който седи зад него, че не се знае.
Ако толкова ви е мила тази леко глуповата госпойчка с тъпия поглед и идиотските "послания" по добре я скрийте за известно време, че само я излагате. Посъветвайте я да се отдаден на разтоварващ шопинг, има дълга коса - мое да промотира шампоани и сапуни на некоя българска фирма в Брю-то...Такива работи! туй, че е проста и не се усеща какво ги дрънка - не е нейна вина! Не и гледайте сеира, поприберете я медийно, все ще си намери някой ден подходящия идиот.Така само и навличате бела. Поскрийте я, дано го оцени.

22.03 2016 в 19:59

моля спестете ни тази новокомсомолка! кошмар от младите ми години! винаги имаше посредствени и натегливи, дето казваха правилни неща, в правилен момент, пред правилна публика - помощ!!!

22.03 2016 в 17:43

ЕЙ ДО ПРЕДИ МАЛКО МНОГО НИ БЕШЕ СТРАХ - И МЕН, И ДРУГИ, ТАКА, КОЛЕГИ, ДА ГО КАЖЕМ, ОБАЧЕ ПРОЧЕТОХ(МЕ): "Ева Паунова: Трябва да се преборим със страха." - ПРАТИХ ГО НА ПРИЯТЕЛИ - КОИТО СА ВОЮВАЛИ В ИЗТОЧЕН ТИМУР, РОДЕЗИЯ, ЮЖНА АНГОЛА... И - ЕТО - НА! ПРОЧЕТОХМЕ И ВЕЧЕ НЕ НИ Е СТРАХ! МЕРСИ, ЕВА, МЕРСИ МИСИРКЕ, МЕРСИ КОКОШКЕ! ТИ НИ СПАСИ ОТ СРАХА! НА ТУЧНИ ПАСБИЩА НИ ИЗВЕДЕ, УСПОИ НИ, ВДЪХНА НОВЯРА В ДОБРОТО, ДА ТИ СЕРЕМ В ШАПКАТА, ТИКВО НЕЛЕПА:))

22.03 2016 в 17:24

НА ТУЙ ЛАЙНО ПРЯСНО БРЮКСЕЛСКО ПАТКА ПАУНОВА ПИШЕТЕ ЛИ Ѝ "ИМАТЕ МАКСИМУМ 1000 ЗНАКА ЗА КОМЕНТАР"??? НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ!!! И ТАЯ ВМИРИСАНА ДУДА НЕ Я ЛИ Е СРАМ?!! КУХА ЛЕЙКА БЕЗМИСЛЕНА! ВИЖДАЛ СЪМ Я!! ЦЯЛОТО И СТАРАНИЕ Е ДА ИМА ГЛАДКО ОБРЪСНАТИ ПОДМИШНИЦИ. НИЩО ДРУГО! БЕЗОЧЛИВА КАТО СТАНИШЕВ! НИТО ДУМА ЗА ГАРА БУНОВО И ОТ ТАЗИ ПУЙКА ПАУНОВА!
ВЕДНАГА ГОТОВА С БЕЗУМНА ТЪПОТИЯ!

22.03 2016 в 17:06

Ами не трябва да се преборим със страха, трябва да се преборим с врага - исляма. Чак когато премахнем исляма, тогава ще изчезне и страха.

22.03 2016 в 17:00

и мен такива като тази ,,интелигентна,, девойка ме дразнят...на която не и' се е налагало да види горчивата и сурова действителност.
Защо изобщо се дава трибуна на такива социално и психически незрели хора!!
Да се радва на късмета си, че се е добрала с връзките на мама и тате до такава службичка и толкова...

Ако си обикновен гражданин живеещ в Германия, Франция или Англия усещаш постянно смазващтата дискриминация на местното население там, въпреки общите ни ценностти. Европейската общност се свежда до елитните държави, останалите са нещо като негрите в Америка.
Не е като да си разхождаш прическите и токчетата в Брюксел!!!

22.03 2016 в 16:31

"3. Поглед навътре: раздирани сме от сериозни социални проблеми. В Европа съществуват цели общности, които не се идентифицират с нашите ценности и са се изключили от обществените системи и правилата. Така отглеждаме врагове в собствения си дом.""

Патко , цяла България е изолирана от тази така бленувана европейска общност , ние бяхме дискриминирани преди да влезем в ЕС , гониха ни от държавите си като трето качество хора , но пък посрещат с отворени обятия хора с коренно различна култура . Ние сме по бедни от държави от третия свят и сме раздирани от корупция , ЕК със пикливите си докладчета за 8 години членуване не успяха да направят нищо хубаво за нас , но те и не искаха . България и Румъния бяха приети форсирано за да може да се избегне сближаване със Русия , и подсилване на линията на НАТО . Каналите за контрабанда и хора процъфтяват , и добре им се получи на управляващите , ден след като изтекоха записите с граничарите , се случиха и тези неща ....

22.03 2016 в 16:10

браво. добре е усвоила брюслексото безмислено говорене и отправяне на празни послания. крайно време е за реформа в ЕС и в безгръбначната брюкселка администрация