Екатерина Захариева потвърди подкрепата на България за страните от Източно партньорство

OFFNews Последна промяна на 11 юни 2020 в 19:35 2023 2

„България е последователна в своята подкрепа за ускорената политическа асоциация и икономическата интеграция на страните по Източно партньорство, отчитайки различните нива на техните амбиции“, заяви министър Захариева по време на неформална видеоконферентна среща на министрите на външните работи от ЕС и техните колеги от Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна. „Потвърждаваме своята непоколебима подкрепа за териториалната цялост и суверенитета на всички страни-партньори“, каза българският външен министър.

Тя отбеляза, че сътрудничеството с източните партньори в областта на сигурността и управлението на рисковете при бедствия се нуждае от специално внимание заради стабилността на целия регион. „Подкрепяме засилването на диалога в тази сфера и сътрудничеството с партньорите в областта на Общата политика за сигурност и отбрана“, подчерта тя, говорейки за дългосрочните цели на политиката на ЕС по Източното партньорство след 2020 г.

Министър Захариева напомни, че страните заедно трябва да противодействат на дезинформацията и отбеляза помощта от ЕС за източните партньори за справяне с кризата около пандемията COVID-19 и нейните последствия.

Сред темите на видеоконферентната среща бяха Съвместната комуникация по Източното партньорство след 2020 г. и дългосрочни цели в сферата на икономика и свързаността, реформите, върховенство на закона, сигурността, технологиите. Участниците изразиха надежда, че на предстоящата на 18 юни видеоконференция на държавните и правителствени ръководители във формат 27+6 ще бъдат отправени амбициозни послания.

Сред направилите изказвания бяха и Върховният представител на ЕС по въпросите на външната политика и политиката на сигурност Жозеф Борел и европейският комисар по политиката на съседство и разширяването на ЕС Оливер Вархели.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2950

2

НАД МЕНЕ НЯМА НИКОЙ …. А, ГОС-ПОД НАШ …!
-
Над мене няма никой !
под мене гладния прокурор сере
Над него беше само Господ
Кой смее да го отрече ?
-
Игра на думи
Забавно, зе-ебавно с логика вървим
Ний умни сме ил само Аз
От горе съм над всички Вас !
-
Поеми мога да не пиша
но ритам тъй добре сега
Във футбола съм мераклия - хоби
Ще ви го наблъскам, както луда крава у теле !
-
Телетата в България са твърде много
Те викат само „Слава с БКП и ГЕРБ напред“
И няма Бог с рога да го набучи със рого
Корида няма ЕС-пания е далече за борби!
-
Ще си мълчим за нашия Телец
Той има ДНК – Борец
На борците /СИК И ВИС/, кура им в гъзеца
Радост ще да има за всеки УЙ-Е-бавец !
-
Стефан д-р Д Чолаков
http://skandalno.net/

2950

1

ЕДНА МРЪСНИЦА В БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА ! ТЯ НЕ ЗНАЕ ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ, А НЕ СЕ СТАРАЕ И ДА Я ИЗУЧИ !
-
Британският премиер Борис Джонсън заяви, че е "срамно и абсурдно", че статуята на министър-председателя от Втората световна война Уинстън Чърчил се намира в риск от вандализиране от страна на протестиращи срещу расизма, предава Reuters, цитирана от Агенция "Фокус".

Прочети още на: https://www.dnes.bg/eu/2020/06/12/boris-djonsyn-chyrchil-e-geroi-ne-mojem-da-cenzurirame-nasheto-minalo.453141