В Русия: За какво ни е олимпиада, като си имаме Игри на приятелството

OFFNews 21 март 2024 в 23:33 5043 5

Винер

Снимка ellerreport.com

Винер смята, че олимпиада и Игри на приятелството са равностойни

Докато в МОК всячески се опитват да допуснат до участие на олимпийските игри в Париж представители на Русия и Беларус, то в самите страни агресори се надигат гласове против отиването на местни спортисти на игрите.

Нещо повече - в последно време се натрапва, че участието по условията на МОК под неутрален статут е едва ли не някаква форма на предателство.

От бокса вече заявиха, че няма да искат да участват, за да останат "верни на Родината". Сега се включи и влиятелната треньорка и шефка на художествената гимнастика Ирина Винер, която в беса си след второто място на игрите в Токио за сметка на българките, нападна нашите момичета, че не били достойни.

"Унижение е такава велика държава като Русия да участва на олимпиада, когато й подхвърлят такива подаяния. Как спортистите да се чувстват достойно, когато вместо знамето на страната ни се вдига бяло знаме, когато вместо химна звучи някакъв траурен марш?

Не разбирам тези хора, тези федерации, които могат да отидат на Олимпиадата в унизително положение, особено след като сме домакини на Игрите за приятелството. Ние имаме собствена огромна страна.

И се състезавайте тук, нашият президент ви дава възможност да се подготвите и участвате във всяко състезание тук, страната ни живее нормален живот", каза Винер, която е жена на санкциониран олигарх.

Олимпийските игри в Париж ще се проведат от 26 юли до 11 август, а споменатите от Винер Игри на приятелството са от 15 до 29 септември в Москва и Екатеринбург.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

5

Джендо Джедев

22.03 2024 в 07:53

"Гроздето е кисело!" :D

400

4

демотиватор

22.03 2024 в 07:50

... и да, могат покани и афганските талибани, сирийските асадовци, йеменските хути, палестинските хамасовци и сомалийските пирати ! (ジ)

400

3

демотиватор

22.03 2024 в 07:32

"Игри на Оста на Злото" предлагам да ги прекръстят- Рашата, Беларус, Иран и Сев.Корея.
А Китай ръкопляска от трибуните, но инак участва на нормалните Олимпийски игри. (ジ)

2550

2

alfakentavur

22.03 2024 в 06:32

Това "Игри на приятелството" ми звучи малко гейско. Сега вече нали и гейовете ги вкарват в затвора. Да не трябва да опандизят и "Игрите на приятелството"?

2073

1

Johnny B Goode

22.03 2024 в 06:22

Правилно, всичкото урод да си стои в резервата.
 
X

Да помогнем на украинските деца!