Разкриха фалшификация в джакпот за милиони

OFFNews Последна промяна на 08 октомври 2017 в 20:17 18101 1

Огромен скандал гръмна при тегленето на числата за джакпот, носещ 4,5 милиона паунда. Гафът лъсна по ирландската телевизия в  събота вечер.

При играта Lotto Plus 1 си появи чудна червена топка. Тя беше с числата 38. Но! В средата се виждаше и числото 33.

Социалните мрежи буквално прегряха от подозрения на играчите. "Това е фалшифициране с цел прибиране на джакпота", гласеше най-мекото съобщение.

От лотарията се видяха в чудо.  По-късно говорител уточни, че става въпрос за отражение на светлината за стотна, което е довело до зрителна илюзия.

Подобни подозрения има навсякъде по света, включително и в България. Най-сериозното у нас беше през 2009 година. В две поредни тегления на играта "6 от 42" на спортния тотализатор се паднаха еднакви числа.

Министърът на спорта по това време Свилен Нейков нареди проверка. Интересното е, че първия път нито един не беше познал шестте числа. Във втория имаше 18 печеливши.

Тотото излезе със становище, че всичко е редовно. А големият брой печалби се обяснява, че доста играчи залагат отново числата, донесли късмет в предния тираж.

Иво Тонев пое тотализатора два дни след скандалния тираж и организира разследване. Проверката нe откри нарушения. От тотализатора успяха да открият само, че подобно нещо се е случвало някога и в Израел.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови