Местят във Вегас любимия отбор на Металика, Америка протестира

ОFFNews 28 март 2017 в 12:53 3029 0

Собственици на отборите в Националната футболна лига на САЩ - NFL, одобриха преместването на легендарния Рейдърс от Оукланд в Лас Вегас. То ще стане факт през 2020 година, когато в Града на греха ще бъде вдигнат нов стадион. След 3 години тимът ще се казва Лас Вегас Рейдърс.

Това ще е първият отбор по американски футбол в столицата на хазарта. В NFL винаги са бягали от града заради асоциациите със залаганията. За жалост, точно Рейдърс са един от най-цветните клубове в историята на този спорт, около тях има десетки легенди.

Привържениците им пък са впечатляващи. Джеймс Хетфийлд е луд фен на Рейдърс и често води на мачове цялата Металика. Актьорите Джесика Алба и Том Ханкс, рапърите Ем Си Хамър и Айс Кюб, водещият Лари Кинг, виртуозът на китарата Карлос Сантана, Кери Кинг от Слейър са част от знаменитостите, които подкрепят отбора.

Това не трогна 31 от 32 собственици на клубове в NFL, които гласуваха "за" преместването. Против се обяви само баровецът от Маями Долфинс. Вече е задействан и планът за построяването на стадиона за 1,7 милиарда долар в Лас Вегас!

"Отборът е основан в Оукланд и градът винаги ще остане в ДНК-то на Рейдърс. Баща ми обаче казваше, че величието на този клуб е в неговото бъдеще. Шансът да построим стадион от световна величина в столицата на забавленията е важна стъпка в това отношение", каза клубният бос Марк Дейвис.

Нормално, феновете  в Лас Вегас започнаха за празнуват, припознавайки отсега Рейдърс за свой клуб. Останалата Америка обаче излезе на протест срещу преименуването и преместването на легендарния клуб от Калифорния.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови