Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Александър Везенков отсвири националния

OFFNews 30 януари 2018 в 14:03 29840 1

Александър Везенков няма да играе за националния отбор в предстоящите мачове от световните квалификации в края на февруари. 206-сантиметровото крило ще се съсредоточи върху представянето си в "Барселона", съобщава сайтът bball.bg.

България ще домакинства без Везенков на 23 февруари срещу Чехия в зала "Универсиада", а два дни по-късно ще гостува отново без единствения наш баскетболист избиран в драфта на НБА и в тежкото изпитание, което предстои на "лъвовете" във Финландия.

Везенков вероятно ще получи възможност да се завърне в националния през лятото, когато предстоят нови предизвикателства пред избраниците на селекционера Любомир Минчев, с уговорката, че той запази поста си, което май не е много сигурно. На 29 юни приемаме Исландия, а на 2 юли гостуваме на чехите.

До момента в световните квалификации България отстъпи пред Финландия с 80:82 в Ботевград, след което измъкна труден успех срещу исландците със 77:74.

В състава на "лъвовете" се очаква да бъде натурализирания американец Дий Бост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12633

1

trent

30.01 2018 в 16:08

И тоя псевдо Българин е поел по пътя на близнаците, голямата работа и накрая едно рядко л...о. То испанското едно първенство, не че българското става, ама поне може да се понапъне и за едната чест да порадва българските фенове, няма да обеднее горкият.
 
X

Да помогнем на украинските деца!