Националният селекционер скочи срещу Левски Лукойл: Това не е Левски, а нов клуб!

OFFNews 07 януари 2018 в 16:19 24301 0

Снимка sportal.bg

Легендата на баскетболния Левски и настоящ треньор на националния тим на България Любомир Минчев коментира обединението на Лукойл с баскетболния Левски 2014 под името Левски Лукойл.

Според него това не е автентичният "син" клуб, а сдружение, създадено преди три години. Минчев призова Лукойл да се обедини с автентичния Левски, а не с новосъздадения.

“Това не е моят клуб. Това е Левски 2014. Аз съм играл в баскетболен клуб Левски. В момента Левски няма представител в лигата, има само юноши. Надявам се ръководството на Лукойл в бъдеще да постигне договорка с истинския клуб Левски. Аз съм левскар и съм излязъл от Левски.

В последните няколко дни доста хора приписаха историята на Левски върху Левски 2014, който е от две години и половина и няма нищо в историята си. Да се пришива история на този клуб не е правилно.

Относно участието в Европа, може би единственото, което ръководството на Лукойл търси като плюс, е да има пълна зала в София”, каза Минчев след снощната загуба на неговия клубен отбор Берое от новосформирания Левски Лукойл със 74:81.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови