С The Frame 2022 домът се превръща в галерия

Най-добрите произведения на световното изкуство оживяват на екрана на новия телевизор на Samsung

OFFNews 25 май 2022 в 11:00 32601 0

Samsun The Frame 2022

Снимка OFFNews

Samsung предлага на потребителите в България да се убедят във възможностите на The Frame 2022 чрез проекта Out of The Frame.

Телевизорът е неизменна част от нашия дом и като такъв не е подминат от технологичния прогрес. Това включва както въвеждането на нови функционалности и подобрения, така и еволюция в дизайна. През изминалите години сме свидетели на преосмислянето на ролята на този продукт и като хъб за връзка с други устройства, и достъп до информация чрез смарт функционалности.

През цялото това време, лидерът на пазара, Samsung има водеща роля в тези процеси, като компанията въвежда някои значителни новости. Така например, разчупвайки традиционното схващане за това, че телевизорът е една черна кутия, през 2006 г. Samsung представи LCD телевизора Bordeaux, който има рамка, наподобяваща винена чаша, с акценти в синьо или бордо в основата.

През 2009 г. компанията пуска първия в света телевизор със странична LED подсветка, който е и най-тънкият модел за времето си. Година по-късно идва ред и на първия 3D LED телевизор, а през 2011 г. Samsung въвежда и първия си смарт телевизор, с което добавя още по-широка функционалност към продуктите си. Продължаваме с първия UHD телевизор с извит екран, който дебютира през 2014 г.

Ерата на лайфстайл телевизорите започва с The Serif, който се появи през 2015 г. През следващите години в серията дебютират още модели като The Sero, The Terrace, The Premier и The Frame. Този тип телевизори разчупват традициите и правят телевизора подходящ за всевъзможни пространства. Освен във всекидневната ни, те могат да се впишат идеално в творческо пространство, в офиса, на терасата, до басейна, в ателие и т.н. Това е така поради използваните нестандартни дизайни с отличителна естетическа визия.

Така например The Frame наподобява рамката на картина, а в новата си версия за 2022 г. е по-умен и предлага още по-богато разнообразие от произведения на изкуството, на които да се наслаждавате, когато телевизорът не е в употреба. Всичко това идва и с много качествена картина, благодарение на технологията QLED за реален обем на цветовете, високата 4K резолюция и технологията Matte Display, която елиминира ефектите от околната светлина и осигурява реалистични, ясни и завладяващи изображения без отблясъци и отражения.

Моделът разчита и на Quantum Processor 4K за оптимизиране на картината и звука. Говорейки за звука, тук се предлага реалистично 3D аудио за по-добро цялостно изживяване и с функционалност за проследяване на обекти, както и поддръжка на стандарта Dolby Atmos. Телевизорът ще е наличен в размери от 43 до 85 инча. В комплект с него идва и дистанционно управление, което се захранва със светлина - така се намалява технологичният отпадък, генериран при смяната на батерии.

The Frame 2022 може също автоматично да регулира осветлението и контраста на екрана въз основа на заобикалящата светлина. Към това добавяме още и режим EyeComfort за автоматична настройка на интензивността на цветовете и яркостта на екрана според времето на изгрев и залез. Използвано е и матово покритие за ограничаване на неприятните отблясъци.

Тази година отчитаме обновения дизайн с дебелина от 24,9 мм, което доближава телевизора максимално до дълбочината на рамката на действителна картина.

Освен това Samsung разширява избора от рамки за персонализиране, като те са с магнитен механизъм, който прави поставянето им бързо и лесно. Налични са рамки в бяло, тиково дърво, кафяво или бежово.

Новият модел предлага различни възможности за монтаж или поставяне в помещението. Той може да е със стандартни крачета с регулируема височина, автоматично завъртаща се стойка за стена или поставяне, студио стойка и т.н. Разбира се има и възможност за плътно прикачване към стената, за да се постигне ефект максимално близък до този на стандартна картина. Освен това телевизорът се свързва само чрез един, почти невидим кабел.

Един от най-големите плюсове на The Frame е възможността за превръщането му в дисплей за творби на изкуството чрез познатия ни Art Mode. Когато е изключен, той се преобразява в дигитално платно, на което могат да бъдат изложени над 1600 произведения от световни музеи и галерии, както и лични снимки.

Изображенията са част от специализирания магазин Art Store, като има и опция за автоматичен подбор на показваните творби. Използван е сензор за движение, като чрез него телевизорът разпознава кога излизате от стаята и изключва Art Mode, за да пести енергия. Режимът се активира отново, когато влезете в помещението.

Налични са и редица смарт функционалности, които ще са в помощ в ежедневието. С Multi View е възможно гледането на два потока от видео. Така можете да гледате епизод от любимия си сериал и едновременно да проследявате футболен или баскетболен мач. Възможно е и директното пускане на съдържание от смартфон с Tap View, а така можете да споделите заснетите през деня клипове с цялото семейство.

Междувременно Samsung предлага и на потребителите в България лично да се убедят във възможностите на The Frame 2022 чрез проекта Out of The Frame, чието представяне бе на 17 май. На 6 телевизора The Frame оживяват творбите на художника Павел Митков в едноименната галерия на ул. Съборна 7 в София, където могат да бъдат разгледани лично от всички ценители на изкуството и любители на иновативните дигитални технологии.

Освен това, картини на Павел Митков ще станат част от Art Store, селекцията от 1600 произведения на изкуството от световни музеи и галерии, до която достъп имат притежатели на The Frame от целия свят. Той ще е и първият български творец с картини в Art Store на Samsung.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови