Джошуа се изолира заради среща с принц Чарлз, Кобрата с мрачна прогноза за спорта

OFFNews 25 март 2020 в 20:25 2485 0

Шампионът в тежката категория на професионалния бокс във версии WBA, IBF, WBO и IBO Антъни Джошуа се самоизолира след информацията, че принц Чарлз е заразен с коронавирус.

Джошуа, който е от нигерийски произход, се е срещал с принц Чарлз преди две седмици а събитие в Уестминстърското абатство, посветено на деня на Британската общност.

Тогава боксьорът произнесе реч пред множеството. Джошуа няма симптоми за заболяването, но съветите при контакт с болен са за изолация.

Британските медии съобщават, че през следващата седмица предстои да се вземе решение кога да се играе мачът между Джошуа и Кубрат Пулев.

Първоначално срещата беше насрочена за 20 юни, но датата ще претърпи промяна. Мениджърът на британеца Еди Хърн спомена като възможна дата 25 юли, но всичко зависи от динамиката на разпространение на новия коронавирус.

В същото време пък Пулев направи много мрачна прогноза за световния спорт заради пандемията. Той смята, че поне две години ще отнеме възстановяването след отшумяването на пандемията.

"Хората не знаят колко голям е проблемът и се лутат. Мач с Джошуа ще има, договорът е подписан", заяви Пулев пред Нова телевизия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови