Антъни Джошуа проговори след загубата от Анди Руис

OFFNews 05 юни 2019 в 08:00 31458 0

Бившият крал на тежката категория в професионалния бокс Антъни Джошуа проговори след тежката загуба от мексиканеца Анди Руис.

Британската мегазвезда остана без четирите си шампионски пояса във версиите WBA (Световната боксова асоциация), WBO (Световната боксова организация), IBF (Международната боксова федерация) и IBO (Международната боксова организация). Той може да си ги върне едва наесен, когато евентуално ще има реванш с Руис.

"Бях победен от добър боец. Интересно е докъде може да стигне. Тази загуба е част от моето пътуване в света на бокса. Беше и тест за мен. Аз се боксирам от цялото си сърце и душа. Това е моята професия. Това е рискът, който поемаме. Всеки боец заслужава уважение.

И все пак поздравления за първия мексикански шампион в тежка категория. Той е шампион в момента, а аз ще се върна по-силен отвсякога. Когато краката ти се олюляват, се опитваш да се стабилизираш. Това е първата такава битка в моята кариера. Срещу Кличко беше различно - бях просто уморен", коментира Джошуа.

В същото време Руис демонстрира пораснало самочувствие, като заяви, че иска реваншът да е в Мексико, а не във Великобритания.

"Мачът не мина така, както искахме, но пък ще е битка, която зрителите дълго ще помнят. Отмъщението ще бъде по-сладко и вярвам, че Руис ще си го получи", заяви промоутърът на AJ Еди Хърн, който вече се е заел с организацията на новата битка между двамата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови