Антъни Джошуа говори пред кралското семейство

OFFNews 10 март 2020 в 11:24 2430 0

Шампионът в тежката категория на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO), Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO) Антъни Джошуа говори пред кралското семейство и куп други официални гости в Уестминстърското абатство, където с беше отбелязан Денят на британската общност.

Джошуа, който е от нигерийски произход, се поздрави с кралица Елизабет II, както и принцовете Уилям и Чарлс и съпругите им Кейт и Камила, след което произнесе своята кратка реч, като не пропусна да изтъкне произхода си.

"Името ми е Антъни Олуафеми Олашени Джошуа и като много от вас тук, аз съм дете на британската общност. Роден съм в Уотфорд, но произходът ми е нигерийски. За моята етническа група Йоруба казват, че е най-голямата, а и най-шумната в Африка. Горд съм, че съм нигериец. Горд съм, че съм британец.

Познавам дълга редица от хора от британската общност, които направиха това общество това, което е. Със собствените си очи видях колко невероятна е тази общност, когато пътувах до Нигерия като дете. Да, ние споделяме много еднакви неща, но има и различия, които ни дават много възможности.

И точно като мен, децата на тази общност имат две родини, два произхода, две култури и два начина, по които гледат на света. Даже повече от два. Днес чуваме толкова често думите "разделение" и "различие" и ги свързваме с лоши неща, но те са и добри. Трябва два се уважават, защото са източник на мир и стабилност", заяви Джошуа.

На 20 юни в Лондон той ще се изправи срещу нашия Кубрат Пулев в двубой за титлата във версия IBF.

View this post on Instagram

Let’s work to make wealth more common ????

A post shared by Anthony Joshua (@anthonyjoshua) on

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови