Ако критикуваш здравните мерки на САЩ, може да останеш без хонорар

Как спортисти от бойните изкуства бяха накарани да подпишат декларации, че няма да оспорват мерките за безопасност на домакините

OFFNews Последна промяна на 10 май 2020 в 16:32 3859 0

Бойци в смесените бойни изкуства, участвали в галавечерта на UFC 249 в Джаксънвил, Флорида в събота, може да не получат обещаните им пари, ако си позволят да критикуват организаторите, че не са взела нужните мерки или не са отменили събитието заради пандемията с COVID-19, съобщава "Ройтерс".

Преди участието си емемейците са били накарани да подпишат документ от 8 страници, който им забранява да критикуват действията на организаторите относно сигурността им. От споразумението не става ясно дали състезателите биха губили само част от сумата или цялата, предвидена за участието им, като към всеки подобен случай ще се подхожда индивидуално.

Говорител на UFC е отказал да коментира казуса пред "Ройтерс", като единствено е посочил, че президентът на организацията Дана Уайт е казал пред "Яху", че бойците няма да бъдат санкционирани финансово, ако решат да говорят за здравните мерки, взети от организаторите.

"Ако състезател каже нещо, което е точно така, както е, няма да има проблем. Но ако заяви нещо, което не отговаря на истината - например, че не сме тествали участиците за COVID-19, тогава това е нещо съвсем различно", посочва Уайт.

В четвъртък един от бойците в тежка категория - Грег Харди, каза на пресконференция, че е ужасен от коронавируса, тъй като страда от астма по рождение. Въпреки това той взе участие в UFC 249 и постигна победа над Йорган де Кастро.

Мачът в средна категория между Роналдо Соуса и Юрая Хол обаче бе отменен, тъй като се оказа, че Соуса е дал положителна проба за COVID-19 при пристигането си във Флорида.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови