Жители на Божурище излизат на палатки срещу кмета-побойник

08 май 2013 в 16:49 6274 1

Аспарух Аспарухов. Снимка: Община Божурище
Аспарух Аспарухов. Снимка: Община Божурище

Жители на Божурище откриват палатков лагер пред общината с искане за оставка на кмета Аспарух Аспарухов днес в 18.30 ч. Това обяви инициативен комитет на местни жители, които организират демонстрацията. Тя ще е с наслов "Не на насилието". Гражданите искат оставката на Аспарухов заради нанесен побой над техен съгражданин преди две седмици.

Общинският съвет, който е съставен от всички политически партии е снел доверието си от Аспарух Аспарухов, казват протестиращите. Председателят на общинския съвет Петрана Котупанова потвърди пред OFFNews, че съветниците са спрели работа и няма да правят заседания до изясняване на случая. В момента тече полицейска проверка, каза тя.

Сигналът за нанесения побой бе подаден преди 2 седмици от общинския съветник Йордан Иванчев. Според него Аспарухов е нанесъл побой на кандидата за депутат от листата на Земеделски съюз “Александър Стамболийски” Юлиян Методиев.

По негова информация на 25 април следобяд кметът и екологът на общината причакали Методиев, последвали го в офиса му, където започнали да го бият с ритници и юмруци. Свидетел на сцената станала съпругата на Иванчев, която излязла на улицата с викове за помощ. Иванчев веднага се отишъл на място и заварил кмета заедно с еколога и пребития Методиев.

„Обяснения нямаше. Единственото нещо, което г-н Аспарухов си позволи да каже на сесия на Общинския съвет, е че това е долна инсинуация, не е имало бой и за него това е било един разговор. Искам да ви кажа, че досега съм чувал страшно много слухове, че има пребити хора от кмета. Явно съм подценявал досега тази информация и не съм й обръщал достатъчно внимание. Вчера се убедих с очите си, че този човек е способен на абсолютно всичко”, коментира тогва пред OFFNewsИванчев.

Според него причина за инцидента е това, че Юлиян Методиев е подал жалба в Общината за това, че вече седмица в близост до една от детските градини в Божурище от администрацията палят отпадъци. За това алармирал пред еколога на общината Михаил Георгиев и кмета. Иванчев смята, че именно тази жалба е в основата на конфликта.

След побоя Методиев е бил с комоцио, отток на главата, охлузвания на дясната ръка и висока кръвна захар.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови