Здравен шеф в ареста за фалшифициране на документи

17 март 2013 в 14:57 3164 0

РЗИ-Враца
РЗИ-Враца

Двама лекари са били арестувани по подозрения във фалшифициране на здравни книжки. Единият е началник на отдел в Регионалната здравна инспекция във Враца, а другият - пенсиониран санитарен инспектор.

Лекарите са Емил Петков, който работи в РЗИ, и д-р Георги Войчев, който е пенсионер.

Д-р Петков е бил арестуван за 24 часа в петък от служители на "Икономическа полиция".

Полицаите са претърсили дома на Георги Войчев след подаден сигнал. В дома му полицаите попаднали в специална стая в приземния етаж, където са били изготвяни фалшиви медицински документи. В специален тайник в помещението полицаите открили подправени здравни книжки.

Петков и Войчев били в къщата по време на проверката.

"Открити са 10 здравни лични карти на лица, които работят на различни обекти под контрола на Регионалната здравна инспекция, открити са и различни цветове химикалки и 17 печата за изготвяне на подобен род документи", поясни Красимир Василев, говорител на ОД на МВР-Враца.

От полицията уточниха, че са намерили и попълнена и подпечатана здравна карта, където трябвало само да се добавят името и снимка на лицето, което би платило подкуп за нея. Разследването по случая продължава, като има информация, че тази престъпна дейност е била извършвана от дълго време.

Директорът на РЗИ-Враца д-р Анета Ставрова обяви пред "Конкурент", че още в понеделник д-р Петков ще бъде отстранен от работа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови