Засилени проверки по пътищата преди Великден

Елица Мартинова 02 май 2013 в 08:47 1165 0

Пътна полиция. Снимка: БГНЕС
Пътна полиция. Снимка: БГНЕС

Заради интензивния трафик в празничните дни от "Пътна полиция" и "Гранична полиция" ще въведат извънредни мерки за движение с цел облекчаване на шофьорите. По пътищата ще се извършват и засилени проверки за алкохол и правоспособност.

От службите предупреждават, че трафикът в посока към Гърция ще остане засилен и днес. По тази причина на места по пътищата в тази посока ограничението от 60 км/ч. ще бъде премахнато. Служителите по гранично-пропускателнитеп унктове ще работят в увеличен състав. Граничарите са осигурили четири работещи гишета за проверка, вместо обичайните две. 

Властите очакват най-интензивен да бъде трафикът в последния почивен ден - 6 май. Те съветват шофьорите да използват и алтернативния маршрут път II-19 към и от ГКПП- Илинден.

Участъкът край Дунав мост също се очаква да бъде натоварен. На отсечката има засилено присъствие на патрулни коли на КАТ.

През почивните дни в големите градове светофарите ще бъдат координирани, така че да осигуряват т. нар. "зелени вълни", които да улеснят шофьорите.

Екипи на "Пътна полиция" са разположени на всички места в страната, които са натоварени или опасни.

Властите напомнят, че на 6 май е в сила забрана за движение на тежкотоварни автомобили, която е в сила между 14 и 20 ч. От полицията препоръчват на гражданите да не изчакват последния момент, защото пиковите часове за трафика са между 17 и 19 ч.

През целия период на празничните дни ще има засилен контрол по третокласните пътища. Между 22 ч. и 02 ч. полицаите ще проверяват дали шофьорите имат книжка или са употребили алкохол.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!