Зам.-председателят на ДСБ подава оставка

Последна промяна на 13 май 2013 в 08:52 4654 5

Радан Кънев. Снимка: БГНЕС
Радан Кънев. Снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на ДСБ Радан Кънев подава оставка заради неуспеха на тъмносините на вчерашните избори.

Това става ясно от Facebook-статуса на Кънев, публикуван в 4 ч сутринта.

Ето какво гласи той:

Часът е 04.00 на 13 май. "Мачът свърши", ДСБ е извън Парламента. Искам само да благодаря от сърце на всички, които ми помагаха. Вие заслужавахте повече. Съжалявам, ако съм ви подвел. 
Не мога да обещая много - само, че няма да се уморя и няма да се откажа. Ще бъда с вас, докато ме търпите. 
По светло ще кажа повече за изборите, ще подам оставка като заместник-председател на ДСБ, ще споделя първите си мисли за бъдещето на десницата. Защото ние с вас имаме бъдеще. 
Но сега ще кажа само, че днес синът ми навършва 4 години... И аз съм убеден, че това, което правихме заедно, е правилно. За нашето и неговото поколение. 
Не съжалявам нито за една минута, която прекарахме заедно... 

След признанието си Кънев е публикувал и линк към песента „Nothing I Can Do About It Now” на Willie Nelson.

Намерението на Кънев вероятно се дължи на факта, че според предварителните резултати на изборите партията на Иван Костов ще остане извън парламента за пръв път от години насам. Според последните резултати ДСБ получават 3,3% от гласовете.

От централата на "Кърниградска" все още не са дали официален коментар след изборния ден. Хората на Костов ще дадат пресконференция в 11.30 ч. днес. Очаква се, че на нея ще бъдат обсъдени и резултатите, и оставката на Радан Кънев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.05 2013 в 10:48

достойна постъпка. "дългата ръка " на комунистите стига навсякъде , това не можа да разбере десницата в БГ вече 23 години . затова "свърши" така.

13.05 2013 в 09:56

Радан беше един от малкото свестни хора там.

13.05 2013 в 09:32

Искат ти се съюзници ГРоБарче, оставате сами - сега и завинаги! Мутрите нямат масто в България!

13.05 2013 в 09:31

Глупости! Вината им е, че достатъчно вяло се противопоставяха на мутренската партия. А колкото до БСП - и двете с ГРОБ са рожби на БКП. Някой да си спомня Александър Лилов, "кръстникът" на "прехода"? Номенклатура - мутри - олигархия: ето ви го прехода!

13.05 2013 в 09:09

Правилно си подава оставката, но по неправилна причина. Защото причината за загубата не е той или неговата работа в ДСБ, а фактът, че Иван Костов като лидер на партията стана неофицишален, но реален съюзник на БСП и на Станишев в бората им срещу ГЕРБ. Стана част от общата глутница от политически партии, които съвместно и до голяма степен негласно съгласувано се нахвърлиха върху ГЕРБ, без да вземат предвид, че победата на БСП и нейното лидиране в новосъздаваното правителство са много по-опасна за България като държава и за обикновените българи от народа, отколкото би била една победа на ГЕРБ.
Така Иван Костов и ДСБ защитиха статуквото от последните 16 години, киоито дведоха българина да степен на сериозна пауперизация, и хак им е, ако останат временно или завинаги извън парламента.