Ексклузивно Бойко Борисов е опериран след травма при мач (допълнена)

Води ли ГЕРБ на БСП

Последна промяна на 18 октомври 2012 в 11:19 2763 5

Мира Радева

Има ли ГЕРБ преднина пред БСП? Коренно различни отговори дадоха две социологически агенции тази сутрин в ефира на bTV.
Мира Радева от МBMD вижда цели 11% преднина за партията на Бойко Борисов пред червените. Колегата й Кольо Колев от "Медиана" обаче стопи разликата до пренебрежителните 0,1%.
Фрапиращото разминаване стана повод за словесна схватка между изследващите обществените нагласи. А чувайки за 11-те процента преднина, Кольо Колев обвини колежката си, че прави "удобни за правителството изследвания". Той уточни, че „Медиана” е разпознавана като опозиционна агенция, а „Мира я разпознават като властта”.
„Моето изследване установява страх от свободна изява на политически предпочитания”, добави Колев. Според него пред хората на Радева гражданите не били честни, а по-скоро отговаряли на въпросите в стил „Кажи му „аго” да му стане драго”.

В своя защита Мира Радева заяви, че MBMD е познала резултатите от изборите през 2011 г., когато ГЕРБ „постигна най-високия си резултат в абсолютни числа”. Резултатите на конкурента си тя си обясни с това, че "хората на Колев са засичали по-възрастни хора, които си стоят вкъщи и подкрепят БСП, и затова резултатите на социалистите и управляващите били близки."

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.10 2012 в 13:54

За Мира е по-добре да замълчи. Колкото повече обяснява, толкова по-съмнителна става. :)

18.10 2012 в 13:31

Че ГЕРБ е по-голямата беля знаехме още на предишните избори. И кво? Пак ги спечелиха.

18.10 2012 в 12:50

МБМД дотолкова се компрометира с поръчкови "резултати" в услуга на политически и олигархични интереси, че дори няма да си дам труда да прочета поредното "изследване" на мадам.

18.10 2012 в 12:04

Резултатите от социологическите изследвания зависят от много фактори, като основният е от кого е поръчано съответното изследване.

18.10 2012 в 11:57

Вижте резултата на MBMD /хем би, хем не би/ и го преценете от гледна точка на това, че Мира Янова винаги е движела сред крадливите среди на научно-техническото разузнаване на Живков, преди Прософт беше най-познатата компания, веднага след нея беше IBM... От същите среди е и приятелката с чорапогащника на баш вожда... и преценете колко голям е страхът - май избива скалата от 1 до 10 - цели 11%