Властта режисира контрапротести - блокада при Симитли в 13 ч.

Последна промяна на 16 юни 2012 в 17:02 5609 18

Властта готви контраудар
Властта готви контраудар
Властта режисира контрапротести в подкрепа на поправките "Цеко Минев" в Закона за горите, веднага след като президентът им наложи вето. Активното мероприятие ще е под шапката на Националното сдружение на общините. Надъхани от тях хора ще блокират пътя за Гърция при Симитли, научи OFFNews.bg. Първият протест ще е в неделя от 13 часа в Симитли при разклона за Банско. Надсловът му е "Да спрем екологичния рекет". "С тези си действия настояваме правителството да не се поддава на рекета на екоактивистите от жълтите павета. Действията ни са предупредителни, но заявяваме, че ако в понеделник правителството се подаде на натиска на коактивисти и отново спре инвестиционните проекти в планинските общини , от наша страна ще последва поетапна блокада на E79", се казва в изявление до медиите, подписано с "Граждани на Банско и Симитли". Обмислянето на контрамерки срещу протестиращите е била действителната причина за забавянето на ветото на президента. В това време е създавана организация, която да покаже, че мнозинството българи искат промените "Цеко Минев", а шайка платени еколози пречат на добрия инвеститор и лобират за друг, който не е толкова добър. Намеци за това имаше и в пресконференцията на земеделския министър Мирослав Найденов, който обяви ветото на президента и обясни, че ГЕРБ не се е отказал от този закон, а ветото е отлагане, а не отказ. Найденов надълго обясняваше и как кметовете стоят зад поправките "Цеко Минев", подготвяйки почвата за активното мероприятие. Още докато течеше пресконференцията Националното сдружение на общините пусна дълъг текст, очевидно писан предварително, с който подкрепя промените. Ето неговия текст:
Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/ подкрепят промените в Закона за горите, особено в частта му за опростяване на съгласувателните процедури и за скъсяване на сроковете за издаване на разрешителни. В ситуация на продължаваща финансова криза, която се отразява изключително тежко на местно ниво, подобна промяна ще доведе до засилване на инвеститорския интерес и до осигуряване на нови работни места. Предвидените изменения ще позволят балансираност и устойчивост на развитието на планинските райони, които в последните десетилетия до голяма степен изостанаха сериозно в инфраструктурен и в икономически план. Подобряването на туристическата инфраструктура и изграждането на нови съоръжения ще доведе до "отварянето" на горите за повече граждани и до възможности за достъп до красотата на планините и горите ни не само за запалените планинари, а и за всички - деца и възрастни,- които искат да се докоснат до природата и се заредят с енергия от нея. Така планините ще могат да се използват разумно за зимен и за летен туризъм, за спорт и развлечения. В противен случай продължаваме да прилагаме на практика старата поговорка "Вода гази - жаден ходи".
Близки до Цеко Минев структури готвят протести и в София, научи OFFNews.bg. Планът е да се организират млади хора в подкрепа на промените, за да няма упреци, че само селяните подкрепят ГЕРБ. Софийският протест още е в начална фаза на организация, дата още не е насрочена.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.06 2012 в 17:33

На изборите гласувах мажоритарно за Любен Татарски точно, защото смятах, че му пука за природата и разхубави Разлог, без да го превърне в грозилище като Банско. Сега той предаде моя вот! Вече е сигурно, че днешните протестиращи са били с надница 50 лв (някои изкарват толкова за седмица). Но и без тази информация човек може да прецени по плакатите - доста парички са дадени и там - да не мислите, че тези хора имат такива пари?!

17.06 2012 в 15:11

Какво по дяволите е контрапротест? Тези наред ли са? И не сме еко-активисти, а сме БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ.

17.06 2012 в 11:09

Човече,аз съм доста голям оптимист,обаче като видя коментарите на толкова много мозъчни инвалиди,целият ми оптимизъм отива на кино.Най-тежко е когато проумееш,че по-голяма част от хорта нямат ни най-малка воля да променят живота си към по-добро.Установила съм,че българинът има вродено генетично заболяване,нарича се СТРАХ ОТ ПРОМЯНА или накратко казано СОП.По-лесно е постоянно да се оплакваш и да недоволстваш и все,някой друг да е виновен за мизерното ти съществуване,а когато имаш възможност да промениш нещо се скътаваш от страх да не би да загубиш микроскопичната си заплатка,и от страх че днеска няма да ядеш кебапчета с бира.Предпочитам да остана без работа и да гладувам,ама да знам един ден, че детето ми ще има и ще живее в един по-добър свят,не в тази помия,която бе завещана на нас.....

17.06 2012 в 10:26

И аз така смятам, та макар и традиционно лек песимист.

17.06 2012 в 03:47

Гордея се с всички,които са на улицата,защото това е моят народ,това са истинските българи!!!!

17.06 2012 в 03:40

Това не е истина!Абе хора толкова сте плиткоумни,че въобще не си давате сметка какво се случва в тая държава!!!Вместо да излезете и да подкрепите протестиращите,сте се заврели в мишите си дупки и само плюете:(:(:(Всички,които са на улицата,са здраво мислещи хора,борещи се да спасят и малкото което е останало от България,а вие продажници мръсни и майките си за по 5 лв.ще продадете.Имаме невероятни природни дадености,а само ги съсипваме.Туристи ще ми привличали....без акъл няма как да стане ако ще Бат ви Бойко и на връх Мусала да излее бетон.Идете се разходете в Словения, да видите какви селца има и е пълно с туристи,хората използват това което имат,като се стремят да го съхранят в естествения му вид.Цяла страна се е напълнила със нефункциониращи постройки и съоръжения,строени по проекти и с пари от еврофондовете,с цел привличане на туристи,но така и няма да влязат в употреба,само дето някой е прибрал парички.http://tsenko.blogspot.it/2011/05/blog-post_3291.html ето ви и пример,това нещо каквото и да е то никога не е отваряло врати ,няма и да отвори...Пък вие сечете горите и стройте ГОЛФ КОМПЛЕКСИ,комплексари.Преди да почнете да развивате каквото и да било,вземете да си поразвиете мозъците,тогава може би ще съумеем някак си да използваме 1300 ГОДИШНАТА СИ ИСТОРИЯ и да я съчетаем с ФЛОРАТА И ФАУНАТА........Аз не съм наркоман,не пия и не пуша и ме е грижа какво се случва в моята страна.Подкрепям твърдо протестните действия!!!!Горде

16.06 2012 в 22:35

тоест, за да съм българин трябва да съм еко-терорист, - така ли?

16.06 2012 в 22:29

Смешнико,ти ли си истински българин????Ти си дегенерат,които дава да го тъпчат и говори каквото му наредят.Лизането на задници изкривява гръбначния стълб-перефразирам малко Станислав Йежи Лец,ма ти естествено не си го чувал.

16.06 2012 в 21:00

Цеко е дал по 50 лв на тия да се правят на клоуни, а и ония идиот министърa на земеделието, им е наредил да излизат на улицата за да не изтърве тлъстия подкуп!

16.06 2012 в 20:52

10 000 човека са "дроги", така ли?! А онези с деца на ръце и те ли бяха "дроги"?!
Сега ще видим твоите братя комунисти, които треперят за своя бог Бойко, ще ги видим как ще се осерат! Протестиращите в подкрепа на закона ще са антибългари, родоотстъпници, и всякакви други, но не и истински българи!
 
X