Вежди: Не е страшен законът, няма да изсечем цялата гора

19 юни 2012 в 13:09 1845 3

 Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС
"Нищо страшно няма - пенсионерите ще си ходят по гората, няма цялата гора да изчезне." С тези думи министърът на културата Вежди Рашидов защити промените в Закона за горите, предизвикали серия от протести в София. В интервю за Нова телевизия тази сутрин министърът отново защити тезата на властта, че поправките „Цеко Минев“ в закона са били направени с цел привличане на инвестиции.
„Демокрацията е такова нещо – всеки има правото да казва всичко. Не бих взел отношение така категорично, защото не е моя работа и не разбирам, но не може България да се лиши от инвестиция“, каза Рашидов.
Освен че били добри за икономиката, промените щели да облекчат и личния бюджет на министъра:
„Не мога непрекъснато внучките да си ги пращам в Австрия да се пързалят. Излиза ми малко скъпо. Всяка година синът и внучките ми – и двете карат ски, много са запалени, ходят. Но, докато аз живея в Симеоново, могат да се качат, да се изпързалят на Витоша децата, да дойдат един чай да си изпият“, каза той.
Макар и не казани в прав текст, Вежди Рашидов изрази съмнения, че протестите в София са платени:
„Аз съм неспокоен от едно друго нещо. Плакатите са им много професионално написани. Те струват пари. Явно много храна има за художниците, много са красиви. Намеквам, че са организирани добре. Не бих казал, че изцяло са спонтанни протести. Красиви плакати, хубави фланелки, надписи, всичко това струва пари. Аз съм художник, все пак, да не забравяме. Години наред като войник съм писал много плакати“, коментира Рашидов.
Той демонстрира и недоволството си от блокадите на Орлов мост: „Не може 100-200 човека да направят живота кошмар на другите два милиона, които са в София. Просто не е почтено. Това е силово поведение“, заяви министърът. За него стачките (както той нарече протестите на Орлов мост) били „модерни“ в България. „Ние винаги така гледаме – ако светът скача от 20-ия етаж, и ние сме готови да го направим“.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!