Кунева: БЛС трябва да ръководи здравната реформа

Елица Мартинова 03 април 2013 в 12:34 1399 0

Меглена Кунева, Снимка: БГНЕС
Меглена Кунева, Снимка: БГНЕС

Ако „Движение България на гражданите“ сформира следващото правителство, ще оставим отговорността за изготвянето на стратегия в здравния сектор на Българския лекарски съюз. Това заяви в сряда лидерът на „Движение БГ“ Меглена Кунева, малко преди партията да подпише споразумение със съюза на медиците.

Според бившия еврокомисар никой не разбира по-добре проблемите в сектора от самите лекари. По думите й е недопустимо здравното министерство да отговаря едновременно за изготвяне на стратегията в сектора и за нейното изпълнение.

Според „Движение БГ“ НЗОК е едно от най-слабите звена в здравната система.

„НЗОК е болен елемент в здравната система заради политическите вмешателства. Нямам никаква информация какво точно става там. За съжаление, предполагам, че и БЛС не са съвсем наясно“, коментира Кунева.

Тя заяви, че реформата в здравната система ще бъде приоритет за „Движение БГ“, защото „без здравна система и образование няма как да има работеща икономика“.

Меглена Кунева обясни, че партията й подкрепя развитието на електроните здравни карти.

„Не мисля, че има хора, които са против солидарността. Необходимо е обаче да се знае за колко неосигурени лица плаща човек, който покрива здравните си осигуровки“, каза бившият еврокомисар. Тя подчерта, че първата и най-належаща стъпка в сектора е въвеждането на прозрачност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки