Участник в рали "Дакар" тества смартфон за екстремни ситуации (видео)

Сергей Антонов 11 септември 2013 в 16:10 2929 1

Показаха новия Samsung Galaxy S4     Снимка: Сергей Антонов
Показаха новия Samsung Galaxy S4 Снимка: Сергей Антонов

 

Екипът на “Bulgaria Off-road Team” - Орлин Алексиев и Пламен Николов тества новия  смартфон Самсунг S4 Active, за да провери дали може да издържи на екстремните предизвикателства, на които ще бъде подложен по време на най-известното рали в света.

Състезателите  избраха странен начин за тестване на здравината и издържливостта на смартфона  - минаха върху него с джип, АТВ,  бъги и близо 10-тонен камион.

Неговата водоустойчивост бе тествана като бе потопен в кална локва, в която престоя повече от 15 минути, без това да му създаде технически проблем.

Алексиев и Николов, заедно с мениджъра на отбора Тодор Христов, който е и първият български участник в световната надпревара „Дакар”, ще се борят за титла на „Дакар” 2014.

Телефонът се отличава и с високата си степен на водо и прахоустойчивост (IP67), които гарантират неговата здравина.

Притежателите на смартфона, които обичат водата и водните забавления, могат без притеснение да правят чудесни снимки под вода с 8-мегаписелова камера, благодарение на опцията Aqua Mode.

Самсунг S4 Active e с 5-инчов Full HD дисплей, а бързият четириядрен процесор осигурява бърза и безпроблемна работа.

„Дакар” стартира на 5 януари в Аржентина, преминава през Боливия и щe финишира на 20 януари в Чили.

Мтел подкрепя участието на тима в най-престижното офроуд състезание за четвърта година. Телекомът ще осигури на състезателите и по един Samsung Galaxy S4 Active, който да бъде техен помощник по време на трудната надпревара.

Българският екипаж ще участва с прототипен автомобил BMW X1 в клас Т1.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!