Убитият Йордан Динов имал съдебни спорове с НАП

Юлиан Христов 05 април 2012 в 08:58 1569 0

Разстреляха хазартен бос в София. Снимка: Сергей Антонов
Разстреляха хазартен бос в София. Снимка: Сергей Антонов

Убитият вчера в София бизнесмен Йордан Динов е имал съдебни спорове с НАП.

Това каза пред bTV неговият адвокат Илко Стоянов. Сутринта преди показния разстрел двамата са имали среща преди началото на насрочено дело в Административен съд София-град. Споровете с НАП били за това какви данъци трява да се платят, като са обжалвани наказателни постановления за 3000 лв.

Според адвокат Стоянов Йордан Динов надлежно си е подал декларациите. Само за последните три месеца той бил отчел приходи около 60 хил. лв.

„Никой не е застрашил, никой не е наранил. Не се е скарал с никого“, коментира адвокатът. Според него Динов е ходил без охрана и не се е чувствал застрашен.

Преди убийството Динов е имал среща и с Костадин Паскалев, съобщи адвокатът. Той обаче не знае каква е била целта на срещата им.

„Единственото, което искаме, е полицията да проведе разследване и да разбере защо се случи това с него. Той беше най-добрият служител, който нашата компания имаше. Винаги е бил загрижен всичко да е законно“, каза Франческо Баранка, адвокат на австрийската компания, чиито представител у нас е бил Динов. Бранка не знае Динов да е бил заплашван или да е имал други проблеми.

„Явно, че момчето си е разбирало от нещата, щом като е работило така, че полицията не е могла да го санкционира“, коментира собственикът на ФК „Славия“ Венцеслав Стефанов. Името му беше замесено в един от случаите на уговорени мачове – Славия срещу Локомотив София. „Още тогава ние реагирахме, че са безпочвени тези обвинения, които се хвърлиха срещу нас“, каза Стефанов и призова адвокат Баранка да докаже подобни твърдения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови