Убиха хазартен бос в центъра на София

Юлиан Христов 04 април 2012 в 12:00 2014 0

Разстреляха хазартен бос в София. Снимка: Сергей Антонов
Разстреляха хазартен бос в София. Снимка: Сергей Антонов
40-годишният Йордан Динов от Благоевград беше разстрелян тази сутрин в центъра на София. Динов е регистриран в полицията за незаконен хазарт, каза за OFFNews.bg директорът на СДВР Валери Йорданов.

Сигналът за убийството е подаден в 10 часа сутринта. Йордан Динов е убит на ъгъла на улиците „Будапеща” и „Кирил и Методий”. Минувачи открили мъжа в безпомощно състояние. След пристигането на екипи на Бърза помощ той е откаран в болница, но е починал по пътя.

Мъжът има регистрация за организиране на незаконен хазарт в Благоевград през 2004 г. В него са намерени голяма сума пари – 5000 евро, 32 000 лева, както и айфон и два таблета, обясниха от СДВР.

На местопроизшествието дойде и бившият кмет на Благоевград и регионален министър в кабинета "Сакскобургготски" Костадин Паскалев, предаде репортер на OFFNews.bg. Паскалев каза, че е бил познат на бащата на убития акушер-гинеколога Петър Динов. Той не даде повече обяснения защо е дошъл на мястото, след което си тръгна с автомобила си.

Районът на инцидента бе отцепен от полицията, но това не спираше хората да гледат и питат какво се е случило. Живеещи в района разказаха, че не са чули или видели нищо. Свидетели обясниха, че около 11.00 часа полицаи са задържали мъж, който се държал подозрително. Той бил отведен от полицаите, но е установено, че той няма връзка с убийството.

Мъжът, който е подал сигнал за престъплението бе отведен  за в СДВР разпит. Униформените търсят камери в района, които ще бъдат прегледани, за да се установи дали е заснето престъплението и неговият извършител.

През юни 2009 г. Йордан Динов е оправдан по дело за „черно тото“. В акция на ГДОБП през лятото на 2011 година беше разбита нелегана букмейкърска мрежа за онлайн залагания в Благоевград и Петрич. Според полицаите мрежата е била собственост на Динов. Фирмата на Йордан Динов „Скай спорт България 365“ имала подписан договор с австрийска компания-гигант „Планет уин“. На практика Динов е представлявал компанията за онлайн залагания в Благоевград и Петрич. Според публикации във в. "Струма" Динов е бил убеден, че пунктовете му са легални и дори сам е канил инспектори на проверка в тях.

Повторна акция на ГДБОП на пунктовете на Динов се проведе и в началото на март тази година. Тогава всички 21 офиса, собственост на Йордан Динов, бяха щурмувани от спецполицаите в Благоевград, Симитли, Сандански, Банско, Перник и Кюстендил.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!