Трима души загинаха в студа във Варненско

Вероника Шербанова 20 декември 2012 в 19:57 2195 1

Снежна обстановка. Снимка: БГНЕС
Снежна обстановка. Снимка: БГНЕС

Трима души загинаха в студа във Варненско, съобщи Дарик. Бездомник е намерен мъртъв снощи в района на хлебозавода в морската ни столица.

Отзовалите се спешни медици единствено са констатирали смъртта на мъжа, обясни зам.-директора на Спешния център във Варна д-р Антоанета Касабова.

Другите двама починали също са мъже. Единият е издъхнал внезапно в Кръглата банка във Варна. Другият пък е починал в колата си на бензиностанцията на Старо Оряхово.

Не е ясна причината за смъртта на двамата мъже и не може да се каже, че е в резултат на лошото време, коментира д-р Антоанета Касабова.

По думите й спешните медици са получили много сигнали днес, тъй като хората не могат да стигнат до болниците сами. Придвижването на линейките обаче е изключително затруднено.

Затворени са и много от пътищата в съседни общини, които също са обслужвани от Спешния център.

Във Варна и още 11 области в страната днес беше обявен оранжев код заради силен снеговалеж и навявания. Пътищата в половин България са затънали в преспи. Най-тежка е зимната обстановка в Разград и Шумен.Метеоролозите предвиждат намаляване на снеговалежите и силните ветрове в петък, което ще доведе до подобряване на тежката обстановка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews