Ски сезонът на Витоша се отлага, нямало сняг

15 декември 2012 в 12:37 1842 4

Един от лифтовете на Витоша - Симеоновският. Снимка: БГНЕС
Един от лифтовете на Витоша - Симеоновският. Снимка: БГНЕС

Ски сезонът на Витоша няма да бъде открит нито днес, както в зимните курорти, нито утре. Това ще се случи след седмица заради липсата на сняг, обявиха от "Витоша ски". 

"Витоша ски" ски прави всичко възможно, за да има сезон възможно най-скоро. Машините денонощно са на пистата и правим всичко възможно да подготвим, пак казвам, най-бързо пистата някъде около 20 декември", заяви Радослав Пеев от фирмата пред БНТ.

Преди две седмици кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че има уверението на "Витоша ски", че сезонът на Витоша ще бъде открит в средата на декември.

Миналата зима нямаше ски сезон в София, защото "Витоша ски" отказа да пусне лифтовете. Оправдаха се, че няма как да поддържат съоръженията.

През лятото стана ясно, че фирмата всъщност иска промени в Закона за горите, които да им позволят да строят нови ски писти и лифтове на Витоша.

Такива промени в Закона за горите бяха вкарани в парламента и приети от депутатите, но после отменени заради протестите на еколозите на Орлов мост.

Протестиращите поискаха също Столичната община да развали приватизационния договор на "Витоша ски" за съоръженията на Витоша и тогава от фирмата обещаха на Фандъкова, че ски сезон тази зима ще има.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови