Три деца изгоряха във фургон

06 март 2013 в 07:17 1786 0

Автомобил на противопожарната служба. Снимка: БГНЕС
Автомобил на противопожарната служба. Снимка: БГНЕС

Три деца изгоряха снощи при пожар във фургон в ромския квартал на Видин.

Родителите били в квартално заведение и оставили децата да спят в заключеното жилище, съобщиха от полицията. Вероятно от печката на твърдо гориво тръгва огнената стихия, която за минути изпепелила стария фургон.

Сигналът за инцидента е получен снощи около 21.00 часа.  

Незабавно за мястото на произшествието - кв. „Нов път", заминават един пожарен и един авариен автомобил с петима служители на пожарната. Когато пристигнали те заварили пламтящия фургон. След потушаването на пожара и при разчистването на останките от фургона, са намерени труповете на трите деца. 

Това са две момчета на 5 и 7 години и едно момиче на 3. Родителите са безработни роми, които заключили децата и отишли до местно заведение.

Подробностите около трагичния инцидент тепърва ще се изясняват, но най-вероятно огънят е тръгнал от печката на твърдо гориво. Според очевидци сестрата на мъжа първа се опитала да спасява децата, но не успяла, защото фургонът изгорял бързо като факла.

Семейството е живяло допреди 2 години в общинска къща в ж.к. "Химик" във Видин. Тя била опасна за обитаване и била разрушена. Общината осигурила в замяна фургона. Родителите са задържани за 24 часа, образувано е досъдебно производство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови